Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Büyük kongre öncesi CHP Kars’ta çatlak mı var?

CHP Kars İl Başkanı Onur Uludaşdemir’in partisinin büyük kurultayında Özgür Özel’e destek vereceğini açıklamasının ardından gözler CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp ile eski İl Başkanı Taner Toraman’a çevrildi. İki ismin sosyal medya hesaplarından sık sık Kemal Kılıçdaroğlu paylaşımları yapması ise akıllara “CHP’nin Kars il teşkilatında çatlak mı var? sorusunu getirdi.

CHP Kars İl Başkanı

CHP’nin 4-5 Kasım’da “değişim” tartışmaları gölgesinde yapılacak 38. Olağan Kurultay’ına artık sayılı günler kaldı.

Mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı Özgür Özel arasında genel başkanlık yarışına sahne olacak kurultay için iki taraf da iddialı. 

Kurultay öncesinde delegeler de rengini belli etmeye başlarken partinin Kars’taki üç önemli isminin açıklamaları ve sosyal medya paylaşımları ise kafaları karıştırdı.

Toraman’ın desteğiyle başkan seçildi

CHP’nin 24 Eylül’de gerçekleşen Kars İl Kongresi’nde Hasan Ahmetoğlu’na karşı yarışan Onur Uludaşdemir, 69 delegeden 44’ünün oyunu alarak yeni il başkanı seçildi.

Kongre öncesinde eski başkan Taner Toraman da bir açıklama yaparak yeniden aday olmayacağını ve Uludaşdemir’i destekleyeceğini bildirdi.

Toraman açıklamasında “Önümüzde yapılacak olan  31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı aday adayı olarak  ilimize hizmet etmek istiyorum.  Örgütümüzün değerli yöneticileriyle yaptığımız istişareler sonucunda, Eski Merkez İlçe Başkanımız, 4 yıldan beri parti sandık ve eğitim koortinatörümüz ve 2. sıra milletvekili adayı arkadaşımız sayın Onur Uludaşdemir ile İl Başkanlığı adaylığına devam etme kararlığındayız.” ifadelerine yer verdi.

Kongrenin ardından CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp’in de Onur Uludaşdemir’e yönelik bir tebrik mesajı yayımlamaması dikkat çekti.

Uludaşdemir’den Özgür Özel’e destek

Yeni başkan Onur Uludaşdemir, önceki gün sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak büyük kurultayda Özgür Özel’i destekleyeceğini bildirdi.

Uludaşdemir, Özel’i genel başkan adayı gösterdiği dilekçeyi imzalarken çekilen videoyu, “Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi” notuyla paylaştı.

Özgür Özel’in de Başkan Uludaşdemir’in bu paylaşımını beğenmesi dikkatlerden kaçmadı.

Taner Toraman ve İnan Akgün Alp’ten Kılıçdaroğlu paylaşımları

Son günlerde CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp ile Taner Toraman’ın sık sık Kemal Kılıçdaroğlu paylaşımları yapması ise “CHP’nin Kars’taki üç önemli ismi arasında çatlak mı var?” sorusunu akıllara getirdi.

Taner Toraman, Kemal Kılıçdaroğlu ile çekildiği bir fotoğrafı 28 Eylül’de “Kars’tan genel başkanımıza tam destek” notuyla paylaşmıştı.

İnan Akgün Alp de 27 Eylül’de Genel Başkan Kılıçdaoğlu’nu TBMM’deki makamında ziyaret etmişti.