Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Aliyev’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 100. yıl tebriği

Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik mektubu gönderen Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, “Türkiye, dünyada söz sahibi olan, her bakımdan güçlü ve kudretli bir devlettir” ifadesine yer verdi.

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhuriyet’in 100. yılı sebebiyle mektup gönderdi.

Aliyev mektubuna, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü münasebetiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk halkına kendi ve Azerbaycan halkı adına tebriklerini iletti.

“KAHRAMAN ŞEHİTLERİN AZİZ HATIRASINI DERİN SAYGIYLA ANIYORUZ”

Aliyev, “Türk dünyasının büyük evladı, büyük komutan ve dahi lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bundan bir asır önce, Türkiye halkını tek bir düşünce etrafında birleştirmeyi başarmış ve onun en muhteşem eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak bağımsızlık mücadelesine büyük bir başarıyla tamamlamıştır. Bu özel günde, Ulu Önder Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve kahraman şehitlerimizin aziz hatırasını derin saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE HER BAKIMDAN GÜÇLÜ VE KUDRETLİ BİR DEVLETTİR”

Türkiye’nin bağımsızlığını çok karmaşık ve zor şartlarda, şehitlerinin canları ve kanları pahasına elde ettiğinin altını çizen Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ithafen mektubunda, “Türkiye Cumhuriyeti, dünyada söz sahibi olan, her bakımdan güçlü ve kudretli bir devlettir. Atatürk’ün emaneti olan kardeş Türkiye’nin son 20 yıldaki gelişme hızı, dünyanın önde gelen ordularından birine sahip olması, yüksek teknoloji ve inovasyonlara kadar her alandaki mükemmel başarıları, dünyada kazandığı güven ve yüksek itibar, sizin sarsılmaz iradenizin, yorulmak bilmeyen faaliyetinizin ve kararlılıkla uyguladığınız akılcı politikanızın sonucudur” dedi.