Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Tolgahan Tiktaş’ın bağlamada çığır açan kitabı okurlarla buluştu

Karslı akademisyen ve sanatçı Tolgahan Tiktaş’ın, alanında bir ilke imza atarak bağlamada campanella tekniğinin kullanımına yönelik alıştırma ve eserleri derlediği kitabı okurlarla buluştu.

Karslı akademisyen ve sanatçı

Bağlama üzerine yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Araştırma Görevlisi Tolgahan Tiktaş, alanına katkı sunacak önemli bir çalışmaya daha imza attı.

Tiktaş, yaygın olarak Barok döneminde kullanılan “Campanella” tekniğinin bağlamada icrasına yönelik alıştırmalar ve eser repertuvarlarının içerisinde yer aldığı bir kitap kaleme aldı.

Campanella tekniğinin seslerin iç içe geçip uzamasına yaradığını belirten Tiktaş, bu sebeple campanellanın, farklı tel grupları ve açık tel odaklı bir anlayış ile icra edildiğini ve böylece arp çalgısının tınısal etkisinin oluştuğunu anımsattı.

Tiktaş, yaklaşık on yıldır üzerinde çalıştığı açık tel ve dikey pozisyon odaklı bağlama icra anlayışının, “campanella tekniği”nin tanımına uygun olmasını düşünmesi sebebiyle kitap içerisinde bu tekniğin isminin kullanılması tercih ettiğini dile getirdi.

Bağlama için yazılan birçok kıymetli alıştırma kitabının bulunduğunu dile getiren yazar, ancak “campanella tekniği” odaklı bir alıştırma ve eser kitabının bulunmaması sebebiyle bu alandaki yazılı literatüre katkıda bulunmak adına kitabı hazırladığını kaydetti.

Tiktaş’ın iki aşamadan oluşan kitabının ilk aşamasında alıştırmalar, 2. aşamasında ise campanella tekniği ile yapışmış olan düzenlemeler bulunuyor.

Bağlama için Campanella Tekniğinin Kullanımına Yönelik Alıştırma ve Eser Repertuvarı -1″ adlı kitap çalışması, Aşıkça Yayınevi etiketiyle okurlara ulaşıyor.