Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Yasin Ercilsin

Kars’ın en güçlü belediye başkan adayı: “100 Numaralı Aday”

Yerel seçimlere doğru gidilirken Kars’ta da siyasi partilerin adaylarını belirleme çalışmaları devam ediyor. Fakat bir aday var ki hepsinden daha fazla öne çıkıyor.

Projelerini okuduğumda Kars’ın sonunda talihinin yaver gideceği ve nihayet güneşin Kars’a da doğacağı anlaşılıyor!
Peki bu projeler neler ?

  1. Kars’ı artık Karslılar yönetecek, hiç kimse Yerli, Terkeme, Kürt, Azeri, Laz diye Karslıları AYRIŞTIRAMAYACAK. Tilki ile plan yapan, kurt ile avlanan, sonra oturup koyun ile yas tutan siyaset stratejisi artık Kars’ın kaderi olmayacak. Rızanın imaline müsade edilmeyecek. Yani belediyenin zaten parası yok hiçbirşey yapılamaz mantığı terk edilecek.
  2. 104 yıl önce Anadolu topraklarının ilk Cumhuriyeti olan Cenub-i Garbi Kafkas Cumhuriyeti’ni kuran Kars halkına yakışır modern bir kent inşa edilecek.
  3. Nazım İmar Planı hayata geçirilecek, bütün tarihî binalar koruma altına alınacak mimarisi bozulmadan, ruhuna uygun şekilde restore edilecek.
  4. Kars’ın alt yapı ve üst yapı sorunları halledilecek. 24 saat kesintisiz su verilecek. Kaldırım işgallerine kesin çözüm bulunacak. Her yağmurda havuza dönüşen yollar olmayacak.
  5. Bacasız sanayi olarak bilinen turizm Kars’ın önceliği olacak. Yaz aylarında nüfusu artan Kars halkına rekreasyon alanları inşa edilecek. Kars çayı arındırılacak. Kano ile üzerinde nostaljik gezintiler düzenlecek.
  6.  Faik Bey Caddesi’nde tramvay hattı kurulacak, Kars Kalesi’nden şehrin çeşitli yerlerine teleferik sistemi kurulacak ve turizme büyük bir ivme kazandırılacak.
  7.  Kars Açık Müze Kent ilan edilecek. Tarihi dokunun hiçbir şekilde bozulmasına müsaade edilmeyecek. Aylık “Dijital Kars Belediyesi Dergisi” çıkarılacak. Her ay halktan gelen Kars fotoğrafları ile ayın fotoğrafı yarışması düzenlenecek.
  8. İletişim çağında ön plana çıkan Kars Belediyesi application (telefon) uygulaması kurulacak. Uygulama üzerinden kaz, kaşar, bal gibi ürünler e-ticaret yöntemi ile pazarlanacak. Böylece Kars’ın marka değeri niteliğindeki ürünlerin kalite ve itibarı korunacak. Bu satışlar ile belediyeye kaynak sağlanarak ilgili projelere harcanacak.
  9. Tarihî ve doğası ile övündüğümüz, Kars doğa kampları kurulacak, organize doğa yürüyüşleri yapılacak. Yaz ve kış aylarında belediye öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının aktivasyonu sağlanacak. Şehir genelinde 100 km’lik bisiklet ve yürüyüş yolu yapılacak.
  10. Kış sporlarına önem verilecek. Kış aylarında açık buz hokeyi sahası faaliyete geçirilecek. Mahalle arasında buz üstünde ayakta kalabilen bütün Karslı çocukların yetenekleri keşfedilecek! Kars Buz Hokeyi Takımı kurulacak. Her mahalleye Kayak pateni için pistler kurulacak belediye envanter teminine öncülük edecek. Çocuklarımız kötü alışkanlıklardan korunacak ve spora yönlendirilecek.
  11.  Kars Kalesi’nden şehir merkezine uznan kızak pisti kurulacak. Dışarıdan gelen turistlere yapılan kızaklar kiralanacak ve kızak festivali düzenlecek. Otobüs firmaları ve hemşehri dernekleri ile bağlantılı seferler düzenlecek.
  12. Ahşap Kars evleri projesi hayata geçirilecek 1+1 butik evler inşa edilerek yaz ve kış turizmine açılacak memleket hasreti duyan gurbetçiler ve turistler için Kars aplication (telefon) uygulaması üzerinden kiralanacak.
  13. Kars Belediyesi’nin bütün iştirakleri, kiralık dükkan arazi vs. tek tek çıkarılacak. Zarar edilen meskenler yeniden dönüştürülecek.
  14. Kars Hayvan Pazarında hayvan başı bin TL’yi bulan komisyon uygulaması kaldırılacak. Gerekirse köylünün malı belediyenin denetiminde sadece yer kullanım ücreti mukabilinde satışa sunulacak. Belediye besi çiftlikleri kurulacak. Kars’ın geniş ve düz arazileri gerekirse kiralanip işlenecek hububat geliri elde edilip kaynak yaratılacak.
  15. Belediyenin aylık gelir gider tablosu halk ile paylaşılacak. İhaleler şeffaf olacak.

Peki bütün bunları vaat eden, Karslının rüyalarını süsleyen, talihimizi değiştirecek Belediye Başkan Adayı kim?

İşte o adam “100 NUMARALI ADAY”
Evet!
MAALESEF böyle bir aday yok henüz!
Tıpkı bir Kemal Sunal filmi gibi değil mi ?

Her seçimde “halk kahramanı” omuzlarda belediyeye taşınanlar maalesef halkın oylarını ve çaresizliğini istismar ediyor.
Ve biz de sonunu bile bile izliyoruz.

100 Numaralı Adam filmini izlemişsinizdir. Bütün film boyunca bizi kahkahaya boğan Kemal Sunal filminin sonunda ne diyordu hatırlayalım…

“Gülmeyin abiler, ablalar…
Babamda olsa, halkı kazıklayanın alkışlanmasını istemem”…

100 Numaralı Adam Filmi’nde olduğu gibi hemen her aday için kullanılan bir cümledir “içinizden biri, halk kahramanı”…

Abimiz, amcamız, arkadaşımız aday olacak, oluyor. Ancak artık Kars halkının yanlışları söylemesi lazım!

Sana niye oy vermeliyim sayın aday demek gerekmiyor mu?

Yakınım olabilirsin (ki zaten bu şehir nerdeyse hep birbirini tanıyor) ama benim çocuklarımın geleceği için ne vaat ediyorsun demenin ne sakıncası var diyebilmeliyiz.

Yarın suyum kesilecek mi?

Yine çamur deryası içinde yürüyecek miyim?

Sevgili dostlar bu soruları sormak ayıp mı ?

Yoksa 5 yılın sonunda bile bile aldatılmak mı ayıp?

Karar sizin!

Not: Bu yazdıklarım Kars’ın, Karslının hayatını iyileştirecek çalışmalardır. İsteyen aday bu projeleri alıp kullanıp geliştirebilir, yeter ki Kars halkı hizmet ve saygı görsün.

Kars ayağa kalksın, halk sadece seçim zamanı değer görmesin hak ettiği gibi yaşasın.

Güzel günlerde buluşmak dileğiyle…

Yüreğinde Kars sevdasını taşıyanlara selam olsun…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER