Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Raşid-el Gannuşi’den Filistine Destek Mektubu

Tunusta darbe yönetmi tarafından tutuklanan Nhada hareketi lideri Gannuşi, Dünya insan hakları gününde Filistine destek açıklamasında bulundu.

Tunusta darbe yönetmi tarafından

Tunusda darbe öncesi Tunus Meclis Başkanı olan Raşid-el Gannuşi tutuklu bulunduğu mournaguia hapishanesi cezaevinden yazdığı mektupla Filistin direnişine desteğini açıkladı.

Raşid-el Gannuşi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin yıl dönümünde Gazze’de insan haklarını savunan geniş koalisyona selamlarımı iletiyorum. Bu en asil davayı savunmak aslında tüm özgürlük aktivistlerinin ve insan hakları savunucularının görevidir.

Kudüs’ün, Gazze’nin, Batı Şeria’nın ve tüm Filistin’in kahramanlarını saygıyla anıyorum. Onlar bizim liderlerimiz ve ilham kaynağımızdır.

Başta İslam olmak üzere tüm dinlerin, Allah’ın yarattıkları arasında özel bir yere sahip olan insanoğlunu onurlandırmaya geldiklerini düşünüyoruz.

Başta Kuran olmak üzere tüm dinlerin mesajlarıyla uyum içinde olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin bugün Filistin ve Gazze’de teste tabi tutulduğuna inanıyoruz. Bugün Gazze, insan hakları savunucuları ile insan hakları ihlalcileri arasındaki ayrım çizgisidir. Bugün dünyayı iki kampa ayıran bir sınavdır: Gazze halkının ve onların dünya çapındaki destekçilerinin -özellikle gençlerin, insan hakları savunucularının, düşünürlerin, kadınların ve bazı ilkeli politikacıların- önderlik ettiği uygar ve insancıl kamp. Kudüs’te, Gazze’de ve Batı Şeria’da çocuklara, kadınlara, yaşlılara, hastalara yönelik katliamları savunan ve meşrulaştıran barbar kamp.

Bunlar, medeniyet kampı ile vahşet kampı arasındaki ayrımın daha da netleştiği belirleyici günlerdir. Birincisi Gazze, ikincisi ise sömürgeci işgal tarafından yönetiliyor; dünyanın her yerindeki vicdanlı insanlar insan haklarını destekliyor ve Gazze ve tüm Filistin ile dayanışma içinde.

Başta Filistin, Mısır ve Tunus’ta, Mornaguia, Borj Al-Amiri ve Messaadine cezaevlerinde bulunan tüm tutuklular olmak üzere, dünyanın her yerinde insan haklarını savunan tüm tutukluları saygıyla anıyorum.

Allah’ın izniyle zafer mutlaka gelecektir, bu sadece bir an meselesidir.

Adaletsizlik bir süreliğine üstün gelebilir ama adalet sonsuza kadar galip gelecektir.”