Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Saadet Partili Bitmez TBMM Genel Kurulu’nda kürsüde konuşurken fenalaştı

TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, kürsüde konuşurken fenalaşarak yere yığıldı. Kürsünün yanında bir süre kalp masajı yapılan Bitmez, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda, Saadet

Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulunda, Meclis, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve yüksek yargı kurumlarının 2024 yılı bütçelerinin görüşmelerinde partisi adına söz aldı.

İsrail’in Gazze’ye saldırıları ve hükümetin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bitmez, 22 dakika süren konuşmasını tamamlayıp Genel Kurula yönelik “Hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadesini kullandıktan hemen sonra yere yığıldı. Bitmez, bu sırada başını, kürsünün arkasında bulunan mermer basamağa çarptı. Milletvekilleri, Bitmez’e müdahale etmek için kürsüye doğru koştu.

Doktor milletvekillerinden İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Bitmez’e kalp masajı uyguladı. Bu sırada diğer doktor milletvekilleri de Bitmez’in yanına geldi. Bitmez’e uygulanan kalp masajı yaklaşık 10 dakika sürdü.

Bitmez, daha sonra Genel Kurul Salonu’na getirilen sedye ile ambulansa taşındı. Bitmez’e sedye üzerinde kalp masajı yapılmaya devam edildi.

Bu arada Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Genel Kurulda bütçe görüşmelerine ara verdi.

Yoğun bakıma alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulundaki konuşması sırasında fenalaşmış, Genel Kurul sağlık ekibi tarafından kendisine müdahale yapılmış ve kalp masajına başlanmıştır. Entübe edilerek Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne getirilen vekilimiz, ivedilikle anjiyoya alındı. Anjiyo sonrası kalp akciğer pompasına alınarak yoğun bakıma alındı. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.