Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Doç. Dr. Sait Yıldırım, Aile Danışmanlığı Merkezini açtı

Iğdır Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Yıldırım Iğdır’da Aile Danışmanlığı Merkezi açtı.

Iğdır Üniversitesi Psikoloji Bölümü

Danışmanlık faaliyetleri bağlamında üç temel alanda hizmet verileceğini belirten Yıldırım, “Aile Danışmanlığı, İlişki Danışmanlığı ve Çocuk-Aile İletişimi Danışmanlığı konularında hizmet vermekteyiz.” şeklinde konuştu.

Açılışa Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Gülşen, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selçuk Akgül, Iğdır İŞKUR İl Müdürü Onur Ersançmış, Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Kızılkurt, Iğdır Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hakan Aras, 15 Temmuz Şehit ve Gazi Aileleri Dernek Başkanı Kamber Güzelkaya, yerel basın temsilcileri, STK temsilcileri, akademisyenler ve iş insanları katıldı.

Iğdır halkın teveccühünden memnuniyetini belirten Yıldırım, ardından şunları kaydetti;

“Ekmeğini yediğimiz şehrin aile ve sosyal açıdan ihtiyaçlarına karşılık vermek amacıyla açmış olduğumuz bu merkezde hem ebeveynlere hem de çocuklara yönelik hizmetlerde bulunacağız.

Aile içinde eşler arasında yaşanan problemler, boşanma öncesi, süreci ve sonrasında ebeveynlere ve ebeveyn çocuk ilişkisinde ortaya çıkan problemlere yönelik çalışmalarımız olacak.

Çiftlerimizin kendi aralarında çıkan ancak kendilerinin baş edemediği sorunlar için destek olmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda onlara yeni ve farklı bakış açıları sunarak güçlü iletişim olanaklarına sahip olmalarını sağlıyoruz.

Önemli bir diğer mesele ise çocuklara yönelik hizmetler. Günümüzde iki temel alanda çocukların sorun yaşadığını görüyoruz. Birincisi teknoloji bağımlılığı ikincisi ise okula, derslere ve çalışmaya odaklanma sorunudur.

Bu sorunların varlığı çocukların ebeveynleri ile sağlıklı bağ kurmasının önüne geçmektedir. Özellikle sınav dönemlerine yaklaşmış olan çocukların hedef bulma ve odaklanma sorunlarına yönelik ciddi problemler yaşadığını görüyoruz.

Bu sebeple çocuk ve aile arasında ilişki ve iletişimi yeniden inşa ederek bu süreci tamir ediyoruz.”