Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kars’ta Aralık soğuğunda 700 konut doğalgazsız kaldı!

Kars Merkez Bayrampaşa Mahallesi’nde bulunan TOKİ konutarında iddialara göre vatandaşların borçlarını ödeyememesi sonucu 700 hanenin doğalgaz kullanım hakkı donduruldu.

Kars Merkez Bayrampaşa Mahallesi'nde

Kars Merkez Bayrampaşa ve Atatürk mahallelerinde bazı vatandaşların doğalgaz borçlarını ödeyememesi sonucu 700 konutun doğalgazı kesildi.

Yerine kayyum atanan Kars Belediye Başkanı ve Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen konuyla ilgili, ”Bugün 21 Aralık. Uzun gecelerin bitişi ve ama zemheri soğuklarının başlangıcı. Kars Bayrampaşa TOKİ konutlarında doğalgaz borçlarını ödeyemedikleri için yüzlerce ailenin ısınma imkanı yok. Sosyal devlet her yurttaş için barınma ve insanca yaşama hakkı güvencesidir.” açıklamasında bulundu.

CHP Kars Milletvekili İnan Akgün ise, ”Şu an TBMM’de 2024 yılı bütçe görüşmeleri devam ediyor. Ben de Kars milletvekili olarak bütçeyi başından sonuna takip etmeye gayret ediyorum.

11 trilyonun üzerinde bir bütçe büyüklüğü var. Fakat Kars’ta Bayrampaşa ve Atatürk Mahallelerinde 700 konutun doğal gazı maalesef kesik. Devlet vatandaşını soğukta bırakamaz. BOTAŞ, Enerji Bakanlığı yetkililerine sesleniyorum; zemheri ayında, aralık soğuğunda yaşlılarımız, hastalarımız var. Atatürk Mahallesi ve Bayrampaşa Mahallesi’nde 700 konutun doğal gazını açın” açıklamasına yer verdi.

Çalkın konuyu bakanlıklara taşıdı

Konuyu AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın da gündemine aldı.

Haber Değer İmtiyaz Sahibi Atıf Özbey’e konuşan Çalkın, sorunun giderilmesi için ilgili bakanlıklarla görüşmeler gerçekleştirdiğini ve en kısa zamanda çözüme kavuşturulması yönünde adımlar atıldığını vurguladı.