Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ayhan Bilgen’den dikkat çeken yorum: Maç yapılmadı ama biri birine gol attı!

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçı öncesinde Suudi Arabistan’da yaşanan krize ilişkin, “Bir ülke kriz yönetme konusunda bu kadar beceriksiz, kriz üretme konusunda bu kadar mahir olabilir. Kim kime ne gol attı bilmiyoruz. Maç yapılmadı ama belli ki birtakım taraflar arasındaki çekişmelerde biri birine gol attı.” dedi.

SES Partisi Genel Başkanı

Türkiye’nin Sesi Partisi’nin (SES Parti) 3. Olağanüstü Kongresi, partinin genel merkezinde gerçekleşti.

Genel Başkan Ayhan Bilgen, kongrede gündeme ve parti çalışmalarına ilişkin kritik mesajlar verdi.

Konuşmasında Türkiye’de son günlerde yaşanan toplumsal krizlere ve ülkenin sürüklendiği kutuplaşma iklimine dikkat çeken Bilgen, sanattan spora, cadde isimlerinden okul isimlerine kadar bütün alanların birilerinin kavga arenasına dönüştüğünü ifade etti.

“Bizi kobay gibi kullanarak tepkimizi ölçtüler”

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da bir caddeye Şeyh Said isminin verilmesinin ardından, İzmir’deki bir okula Esat Oktay Yıldıran isminin verilmesini buna örnek gösteren Bilgen, “Artık bir yerden kurgulandığı izlenimini verecek kadar bir anda Diyarbakır’da bir sokağa Şeyh Sait isminin verilmesi gündeme geliyor. Hemen birkaç hafta sonra İzmir’de bir ilkokula Diyarbakır Ceza Evi’nin meşhur işkencecisi Esat Oktay Yıldıran’ın ismi veriliyor. Bir ülkede bu kadar kutuplaşma doğuracağı belli olan iki figürün isminin bir sokağa ve okula verilmesi tesadüf olabilir mi? Bu kararı alanlar, bizi kobay gibi kullanarak muhtemelen bir ölçüm yaptılar ve tepkimizi ölçtüler.” dedi.

“Maç yapılmadı ama biri birine gol attı”

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Turkcell Süper Kupa maçı öncesinde yaşanan krizi de anımsatan Bilgen, “Bir ülke kriz yönetme konusunda bu kadar beceriksiz, kriz üretme konusunda bu kadar mahir olabilir. Kim kime ne gol attı bilmiyoruz. Maç yapılmadı ama belli ki birtakım taraflar arasındaki çekişmelerde biri birine gol attı.” diye konuştu.

“Biz bir proje partisi değiliz”

Kongrede parti mensuplarına da çağrıda bulunan Genel Başkan Bilgen, şu ifadeleri kullandı;

“Biz bir proje partisi değiliz. Bizim okumamız, gelecek beklentimiz, Türkiye siyasetindeki iddiamız farklı. Mutlaka ama mutlaka bugünkü kongreden itibaren teşkilat yapımızı güçlendirerek yerelde siyaset yapan bir parti olmak zorundayız. Bunun yolu hepimizden geçiyor. Her birimiz sorumlu olan bölgelerde teşkilatımızın sahici, güçlü bir teşkilata dönüşmesini sağlamalıyız. Bu olmadığı müddetçe Türkiye’deki 130 tabela partisinden öteye geçmeyi başaramayız.”