Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Fidan ile görüştü

İstanbul Vahdettin Köşkü’nde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

İstanbul Vahdettin Köşkü’nde Dışişleri

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Blinken, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana 4. kez bölge turuna çıktı.

Türkiye, Yunanistan, Ürdün, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, İsrail, Filistin ve Mısır’ı da kapsayan turu çerçevesinde ilk olarak İstanbul’a gelen Blinken, Vahdettin Köşkü’nde Önce Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın ile görüşme gerçekleştirdi.

Fidan ve Blinken’ın, İstanbul’da bulunan Vahdettin Köşkü’ndeki görüşmesi yaklaşık iki saat sürdü.

Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma göre, görüşmede Gazze’deki savaş, insani kriz, İsveç’in NATO’ya katılım süreci, ikili ve bölgesel konular ele alındı.

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Blinken ile görüştü

Daha sonra  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’i kabul etti.

Vahdettin Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşen kabulde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ve ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake de hazır bulundu.

Blinken’ın Türkiye’nin ardından Yunanistan’a geçmesi ve Girit Adası’nda Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile görüşmesi bekleniyor.