Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Iğdır İl Emniyet Müdürü değişti! Oğuzhan Yonca’nın yerine atanan Erden Sakarya kimdir?

Iğdır İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca’nın yerine Erden Sakarya atandı. Peki Erden Sakarya kimdir, daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte Erden Sakarya’ya dair merak edilenler…

Iğdır İl Emniyet Müdürü

Bazı bakanlık ve kurumlara ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’nin 27 Ocak 2024 tarihli sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre Iğdır İl Emniyet Müdürü Oğuzhan Yonca görevinden alındı.Yonca’nın yerine ise Erden Sakarya atandı.

Erden Sakarya kimdir?

İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan deneyimli Hukuk Danışmanı Erden Sakarya, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nden Kamu Yönetimi alanında Yüksek Lisans mezunu olan bir hukukçu olarak kamu güvenliği endüstrisinde uzun yıllara dayanan bir çalışma geçmişine sahiptir.

Sakarya’nın kariyeri, önceki görevlerinden biri olan İçişleri Bakanlığı-TNP’deki Emniyet Müdür Yardımcılığı – Kars Bölge göreviyle başlamıştır.

Bu görevi sırasında organize suçlarla, terörle, narkotikle, yasa dışı insan ve göçmen kaçakçılığıyla, siber suçlarla ve güvenlikle mücadele konularında sorumluluk üstlenmiştir.

Ayrıca NATO bünyesinde, Afganistan’da görev yapan Uluslararası Danışma Ekibi içinde Kıdemli Danışman olarak görev yapmış ve polis alımı, eğitimi, kariyer yolu gelişimi, toplum polisliği gibi konularda önemli katkılarda bulunmuştur.