Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ayhan Bilgen’den Can Atalay yorumu: Anayasanın kendi içerisinde tutarlılığını yitirdiği çok açık!

Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin, “Bir hukuk karmaşı olduğu ortadadır. Bu kaosu ortadan kaldıracak bir iradenin geliştirilmesi gerekmektedir. Mesele sadece bir milletvekilinin cezaevinde olması ve vekilliğinin düşürülmesi değil Türkiye’de hukuk sisteminin bu kadar kaotik ve öngörülemez hale gelmesidir. Bu durumda Türkiye’nin anayasasının kendi içinde tutarlılığını yitirdiği çok açıktır.” dedi.

Türkiye'nin Sesi Partisi Genel

HABER: TAHA ÖZBEY: Türkiye’nin Sesi Partisi (SES Parti) Genel Başkanı Ayhan Bilgen, partisinin genel merkezinde gündeme dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Sözlerine Türk-iş’in yayınladığı  yoksulluk ve açlık rakamlarını değerlendirerek başlayan Bilgen, enflasyonun yüksekliğinden kaynanklı rakamların da çok yüksek olduğuna dikkat çekti.

“Dar gelirlilerin ve emeklilerin maaşlarında yapılan  artışlar cepelere yansımadan değerini yitirdi”

Yüksek enflasyon ortamında faiz politikasının ısrar ve inatla sürdürülmesinin Türkiye ekonomisi açısından büyük bir risk oluşturduğunu ifade eden Bilgen, “Dar gelirlilerin ve emeklilerin maaşlarında yapılan  artışlar cepelere yansımadan değerini yitirdi. Türkiye’de ekonomi oldukça manipüle ediliyor ve bu durum, kamunun sağlıklı bilgi edinmesinin önüne geçiyor. Türkiye’nin faiz artırımına devam ediyor olması büyük bir risk ve tehlikedir.” diye konuştu.

Bilgen, tüm dünyada yaşanan ekonomik durgunluğun yanı sıra bir diğer tehlikenin de Ortadoğu’daki savaşın büyümesi ve yayılması ihtimali olduğunu belirterek şunları kaydetti;

”75 yıldır çözülemeyen Filistin meselesinin son 4 ay içerisinde geldiği nokta fiili işgaldir ve çatışmanın bütün bölgeye dağılma tehditini oluşturan bir aşamadır. Geçtiğimiz günlerde İran’da sivillere yönelik yapılan saldırı tetikleyici bir eylemdir. Ortadoğu’da savaşı durdurmak ve ateşi söndürmek Türkiye ve tüm bölge halklarının yararınadır. Bölgede yaşayan tüm halklar, Ortadoğu’nun bir savaş ve sömürü alanına dönmesinin mağdurudur. ”

Türkiye’nin anayasasının kendi içinde tutarlılığını yitirdiği çok açık”

Bilgen bir diğer endişe kaynağının ise Ortadoğu’da ve Türkiye sınırlarında büyük bir kaos varken ülkede yaşanan iç siyaset ve hukuk tartışmaları olduğunu söyledi.

Yargıday’ın baskıları neticesinde Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay‘ın vekilliğinin düşürüldüğünü anımsatan Bilgen, “Bir hukuk karmaşı olduğu ortadadır. Anayasa Mahkemesi’nin yetki alanı ile Yargıtay’ın hukuk sistemi içindeki yeri arasında anayasada herkesin kendini haklı göreceği maddeler var. Bu kaosu ortadan kaldıracak bir iradenin geliştirilmesi gerekmektedir. Mesele sadece bir milletvekilinin cezaevinde olması ve vekilliğinin düşürülmesi değil Türkiye’de hukuk sisteminin bu kadar kaotik ve öngörülemez hale gelmesidir. Bu durumda Türkiye’nin anayasasının kendi içinde tutarlılığını yitirdiği çok açıktır. Bu kaosun daha fazla yaşanmaması için Türkiye’nin yerel seçimlerden sonra mutlaka bir çözüm masası kurması gerekmektedir.” diye konuştu.

Toplumsal talabi benimseyen özgürlükçü ve eşitlikçi bir sivil anayasanın oluşturulması için mutlaka somut adımların ortaya konması gerektiğini belirten Bilgen, sözlerine şöyle devam etti;

”Dün Meclis’te yaşanan tablonun hayatımıza olan iz düşümünü siyasal gerilim, kutuplaşma ve kamplaşma olarak yerel seçim sürecinde yaşacağımızı görüyorum. Siyasi partilerin aday belirleme sürecini yönetme biçimi Türkiye siyaseti ve demokrasisi açısından büyük bir ayıptır. Hala garanti olan belediyeleri paylaşma, buralardaki rantı paylaşma ve şehrin rantından faydalanma odaklı bir anlayışın 31 Mart’ta da önümüze geleceği açıkca görünmektedir.”