Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Halit Özer’den turist rehberleri açıklaması: Hepsi suçlanamaz!

Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, bazı rehberlerin Kars işletmevilerinden hak etmedikleri komisyonları aldıklarını anımsatarak, “Turizm sektörüne sonradan dahil olarak hiçbir etkisi, katkısı, emeği olmadan haksızca rekabet yaparak dengeleri bozabiliyor. Ancak şu da bir gerçek ki; turist rehberlerimiz ve acentalarımız bu lokomotifin bir parçasıdır. Hepsi suçlanamaz.” dedi.

Kars Turizm Birliği Başkanı

Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, kentin 2024 yılı turizm potansiyeline turist rehberlerine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kars turizminin dünyanın gündeminde olduğunu ve 2024 yılı içerisinde çok sayıda turist artışının beklendiğini ifade eden Başkan Özer, “Turist sayısı arttıkça şehrimizde gözle görülür fiziki yapıların da güzelleştiğini görebiliyoruz. Kars turizmi bugünkü seviyesine gelmesinin nedenleri arasında güzel ve yerinde tanıtımların yıllardır yapılıyor olması ve şehrimize değer katan, işlerini titizlikle yapan turizm acentaları ve saygın rehberler başı çekmekte.” dedi.

Kars’taki estetik yapıların şehrin tatıtımı için tek başına yeterli olmadığını anımsatan Özer, ardından şunları kaydetti;

“Eğer siz bunları yeterince ve doğru alanlarda düzgün olarak anlatıp ve tanıtamasanız başarısızlık kaçınılmazdır. Bu sebeple Kars iline gönülden değer veren, şehrimizi tüm güzellikleriyle doğrudan anlatan ve tanıtan hatta kendi ailelerinden, evlerinden aylarca uzaklaşarak şehrimize katkı sağlayan turist rehberlerimiz var. Tabi ki her meslek gurubunda olduğu gibi rehberlik mesleğinde de olumsuz kişi ya da kişiler görülebiliyor. Evet bazı rehber, Kars işletmecilerimizden hak etmedikleri çok sayıda komisyon alıyor. Ancak esnaf olarak bu bizlerin de sorunudur. Tek taraflı sorgulanamaz. Turizm sektörüne sonradan dahil olarak hiçbir etkisi, katkısı, emeği olmadan haksızca rekabet yaparak dengeleri bozabiliyor. Ancak şu da bir gerçek ki; turist rehberlerimiz ve acentalarımız bu lokomotifin bir parçasıdır. Hepsi suçlanamaz. Yeme içme alanları-konaklama alanları-transfer firmaları-dans ekipleri-ozanlar-rehberler-acentalar-esnaf işletmeler-taksiler-sektör çalışanları vb. bunlar çarkın birer başarılı dişlisidir. Bu dişlerden biri eksik olunca olmuyor. İşlerini layıkıyla yapan başta rehberlerimizi, ilimize gelen acentalarımızı ve sektöre hizmet eden tüm işletmelerimizi ayrıca sektör çalışanlarımızı canı gönülden kutluyor; hep birlikte sürdürülebilir Kars turizmi için ‘devam’ diyoruz.”