Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ayhan Bilgen: Belediyecilik anlayışını kökten değiştirmeliyiz

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, 31 Mart seçimlerinin belediyecilik anlayışının tümden değişmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirterek “Bu değerli imkanı kişisel rant için ve parti fanatizmi ile harcamak ülkemize, şehirlerimize, yarınlarımıza yapılacak en büyük kötülüktür.” dedi.

SES Partisi Genel Başkanı

Türkiye’nin Sesi Partisi (SES Parti) Genel Başkanı Ayhan Bilgen, partisinin haftalık toplantısında konuştu.

6 Şubat 2023 depreminin üzerinden bir yıl geçtiğini anķmsatan Bilgen, “Bu bir yıl içinde yaraların ne ölçüde sarılabildiği bir yana, ne kadar ders çıkardığımızın samimi muhasebesini yapmak zorundayız. 1999 Düzce depremi sonrasında inşaat sektörüne yönelik yeni düzenleme ve denetlemeler getirilmesi elbette önemli bir kazanımdır ama bugün yeterli olmadığı çok açıktır. İnsan hayatını her şeyin üzerinde gören bir anlayışı hayatın her alanı gibi yerel yönetimlere egemen kılmalıyız. Kâr hırsı uğruna bu kadar can kaybına göz yumulması, zemin oluşturulması kabul edilemez.” dedi.

Belediyeciliği haksız ve kolay rant elde etme alanı olarak görmenin şehirlerin yağmalanmasını beraberinde getirdiğini belirten Bilgen, ardından şunları kaydetti;

“Şehir plancılığı imar rantı için kurban edilmemelidir. Özellikle büyükşehirlerde köy statüsüne sahip kırsal alanların mahalle konumuna gelmesi ciddi mağduriyetler doğurmaktadır. Belediye çalışanlarının sosyal statüsü bir başka haksızlık alanıdır. Eşit işe eşit ücret ilkesi açıkça çiğnenmektedir. Borçlanma yetki ve sınırı yeniden ele alınmalıdır.

“Önümüzdeki seçimler önemli bir fırsat”

Bu ve benzeri bir çok konuda belediyecilik anlayışının tümden değişmesi için önümüzdeki seçimler önemli bir fırsattır.
Bu değerli imkanı kişisel rant için ve parti fanatizmi ile harcamak ülkemize, şehirlerimize, yarınlarımıza yapılacak en büyük kötülüktür.”