Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Bağımsız Kars Belediye Başkan Adayı Bilgen: Yağmaya ve kavgaya geçit vermeyeceğiz!

Kars Belediye Başkanlığı için bağımsız adaylığını açıklayan Ayhan Bilgen, “Bu şehir artık ne yağmaya ne de kavgaya geçit vermek istemiyor. Kars’ı yağma ve kavgadan koruyacak, uzak tutacak bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmek istiyoruz.” dedi. 

Kars Belediye Başkanlığı için

Kars Belediye Başkanlığı için bağımsız adaylık başvurusunda bulunan Türkiye’nin Sesi Partisi (SES Partisi) Genel Başkanı Ayhan Bilgen, bugün kameraların karşısına geçti.

Kars’ta bir basın toplantısı düzenleyen Bilgen, Kars’taki kutuplaştırma ve yağma siyasetine fırsat vermeyeceklerini belirtti.

“Bu şehir artık ne yağmaya ne de kavgaya geçit vermek istemiyor”

Parti çıkarlarının, şehir ve ülke çıkarının üzerinde olmaması gerektiğini ifade eden Başkan Bilgen, “Bu bir hizmet yarışıdır. Siyasi partilerden aday olan diğer belediye başkan adaylarına da başarılar ve kolaylık diliyoruz. Bağımsız adaylıklarını ilan edenleri de cesaretlerinden dolayı tebrik ediyoruz. Siyasi partilerdeki yozlaşma, çürüme ve özellikle bizim gibi şehirlerde kutuplaşmanın, kamplaşmanın şehre en büyük zararı ve en büyük bedeli ödettiğini düşünüyoruz. Biz Kars’ta son ana kadar yaptığımız ziyaretler, kanaat önderleriyle sivil toplum örgütü temsilcileriyle yaptığımız görüşmelerde şunu gördük; bu şehir artık ne yağmaya ne de kavgaya geçit vermek istemiyor. Kars’ı yağma ve bu kavgadan koruyacak, uzak tutacak bir belediyecilik anlayışını hayata geçirmek istiyoruz. Elbette bütün adaylar projelerini anlatacak ve vaatlerini sunacaklar. Biz bir buçuk yıl boyunca yaptıklarımızı, yapabileceklerimizi bütün imkansızlıklar içerisinde ortaya koyduğumuzu anlatacağız.” dedi.

31 Mart seçimlerinin partilerle adayların yarışı olduğuna ve değinen Bilgen, ardından şunları kaydetti;

“Bizim bir buçuk yıllık uygulamamızın bir güven oylaması olacak bir referandum olacak. Eğer Karslılar bütün kesimleriyle bütün partileriyle bizim bir buçuk yıl boyunca yürüttüğümüz belediyecilik anlayışını olumlu buluyorlarsa ve destekliyorsa o güven oyu bizim yeniden bu yetkinliği kullanmamızın ve bu şehre hizmet etmemizin önünü açacaktır. Bunu kolaylaştıracaktır ve bunu sağlayacaktır. Biz bir buçuk yıl boyunca bu şehirde en azından ayrımcılık yapmamayı, ırkçılık yapmamayı, kimseyi inancından dolayı dışlamayı başardık. Dolayısıyla oy veren vermeyen ayrımı yapmadan, parti ayrımı yapmadan bütün kesimleri hizmetten eşit faydalanması konusu bizim açımızdan önemli bir kazanımdır. Bu konuda geri adım atmaya bu konuda yeniden bir şehri başa döndürmeye, yeniden korkularla insanları birbirine düşürmeye izin vermek istemiyoruz.”

“Asla rövanşist yaklaşım içerisinde olmayacağız”

“Kim bu şehirde bir taş üstüne taş koymuşsa, bizden önceki belediye başkanları ve bizden sonraki yani valiliğin yönetimi döneminde de asla rövanşist yaklaşım içerisinde olmayacağız. Kim güzel bir şey yapmışsa bu şehre bir araç getirmişse, bir yol yapmışsa, biz gayet tabii buna teşekkürle ve takdirle yaklaşacağız. Bugüne kadar şehre hizmet eden bütün belediye başkanlarının da katkısını ve desteğini almaya çalışacağız. Bugün yarışacağımız, belki seçimde rekabet edeceğimiz diğer partilerin ya da bağımsız belediye başkan adaylarının da seçimden sonra birlikte şehre hizmet etmek üzere desteklerini ve katkılarını isteyeceğiz.”

“Güneş Kentler Projesi’nin uygulandığı ilk şehirlerden birisi Kars olsun istiyoruz”

“Türkiye genelinde güneş kentler projesini ana proje olarak sunuyoruz. Kars, güneşle en erken tanışan Anadolu şehirlerinden birisidir. Hatta belki birincisi bazı ilçeleri itibariyle güneşi ilk gören, güneşle ilk buluşan, her gün güneşle hayata yeniden başlayan bu şehrin güneşten çok daha büyük istifade etmesi gerekiyor. Soğuk bir şehirdeyiz ama buna rağmen güneşi görme açısı itibarıyla da aslında güneşten en çok faydalanma imkanı olan şehirlerden birisiyiz. Biz bununla ilgili yani belediye başkanıyken de bir takım projeler için kaynak bulmak üzere görüşmeler yapmıştık. Kars’ın buna çok uygun şehirlerden birisi olduğunu söylemişlerdi. Bu güneş kentler projesinin uygulandığı ilk şehirden birisi Kars olsun istiyoruz. Güneşle erken buluşan bir şey güneşten daha fazla istifade ederek, yakıt masraflarını en aza indirilmesi konusunda kararlıyız. Yerel yönetimlerin öncülük etmesiyle ve diğer kurumlarla birlikte uluslararası destekler de alarak özellikle ekoloji açısından, atık üretimini azaltmak açısından en önemli bir projedir. Bu projenin şehrin ekonomisini canlandırmak için şehre büyük bir imkan büyük bir kaynak oluşturacağını düşünüyoruz.”