Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ayhan Bilgen’den ses getirecek açıklama: Türkiye’de bir ilk olacak!

Kars Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ayhan Bilgen, şehri etnik ve mezhepsel kimlikler üzerinden kutuplaştıran ‘tahterevalli siyasetine’ dur demek adına Türkiye’de bir ilk olacak vaadini açıkladı. Bilgen, seçildiği taktirde başkan yardımcılarını farklı partilerin meclis üyelerinden belirleyeceğini ve Kars’ı tüm kimliklerle birlikte yöneteceğini bildirdi.

Kars Bağımsız Belediye Başkan

Azeri, Kürt, Terekeme, Yerli, Ahıska Türkü ve Türkmen… Sünni, Caferi ve Alevi… Etnik ve mezhepsel bağlamda pek çok farklı kimliğe mensup insanın bir arada kardeşçe yaşadığı Kars’ta, kimlikler üzerinden kutuplaştırma siyaseti 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri ile birlikte tarihe karışıyor.

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ayhan Bilgen, kimlikler üzerinden Kars halkını ayrıştıran ve düşmanlaşmaştıran politik zihniyete karşı mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Kimliklerin birer zenginlik olduğuna sık sık dikkat çeken Bilgen, Kars halkını, “kenti hep birlikte yönetmeye” davet ediyor.

“Tahterevalli siyasetini sessiz çoğunluk durduracak”

Parti ve kimlik siyaseti yerine birlikte yönetim ve hizmet siyasetini ilke edinen Bilgen, geçtiğimiz günlerde bir açıklamada bulunarak, “Kars’ta Kürtler geliyor diye Azerileri, MHP geliyor diye Kürtleri korkutmaya dayalı tahterevalli siyasetini sessiz çoğunluk durduracak.” dedi.

Kalbi Kars için atan herkesi “Gazi Kars” ittifakında buluşmaya davet eden Ayhan Bilgen, yeniden belediye başkanı seçildiğinde bir ilke imza atarak, başkan yardımcılarını farklı partilerden seçilmiş belediye meclis üyelerinden atayacağı sözünü verdi.

“Yeniden bir ilki başaracağız”

Bilgen, “Kars Belediye meclisinde Türkiye’de başka örneği olmayan bir ilki başardık. Beş parti temsilcilerinin şehri öncelikli görmesi sayesinde oy birliği ile kararlar aldık. Güneşi ilk gören şehirde yine bir ilki başaracak ve 31 Mart sonrasında farklı partilerden seçilmiş meclis üyelerinden başkan yardımcıları atayarak Kars’ı birlikte yöneteceğiz.” açıklamasına bulundu.