Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ayhan Bilgen: Kars amblem, rozet ve tabelalardan büyüktür

Kars Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ayhan Bilgen, “Kars amblem, rozet ve tabelalardan büyüktür. Fanatik particilik Kars’ın omuzlarında yüktür. Şehri, kimlik ve parti kavgasına kurban etmek, kendine ve kentine ihanet etmektir.” dedi.

Kars Bağımsız Belediye Başkan

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Kars’tan Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Ayhan Bilgen, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Siyasetteki çürüme, yozlaşma, partilerin çıkar gruplarının kontrolüne geçmesinin gelecekteki önemli tehlikelereden bir tanesi olduğuna işaret eden Ayhan Bilgen. “Kutuplaşma ve korku üreterek ömürlerini uzatmaya çalışan siyaset simsarları, yoksul garibanların umudu ile oynamayı başarı gibi sunuyor. Hamaset ve slogan siyaseti, bu tükenişi geciktirebilir ama asla önleyemez. Kitleleri particilik adına kandırmaya, oyalamaya gücünüz yetebilir ama hayatın kanunlarını değiştirmeye, gerçekleri örtmeye gücünüz yetmez.” dedi.

“Bu seçim dönüm noktası olacak”

Bu seçimin Türkiye siyasetinde dağılma, bozulma ve yeniden yapılanmanın, yeniden kurtulmanın dönüm noktası olacağını dile getiren Bilgen, ardından şunları kaydetti;

“Alternatif aramak, kurtarıcı beklemek yerine, yeni başlangıçlar için risk almak, adım atmak zorundayız. Karanlığa küfretmek yerine çevremizde, en yakın yerelimizde bir mum yakarak önümüzü görmeye çalışmak durumundayız.”

“Şehri kimlik ve parti kavgasına kurban etmek ihanettir”

Kars’ın amblem, rozet ve tabelalardan büyük olduğunu vurgulayan Ayhan Bilgen
fanatik particiliğin Kars’ın omuzlarında yük olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti;

“Parça bütünden ayrı ele alınamaz. Şehirler, yerel siyaset, ülkenin genel gidişatından bağımsız konuşulmaz. Türkiye’nin yarınları Dünyanın karşı karşıya bulunduğu tehditler dikkate alınmadan kugulanamaz.

Tüm bunları bilerek yerelden, elimizin yettiği en yakın noktadan başlamak durumundayız.

Kars toplumsal barış ve birlikte yaşam için model olabilecek bir tarihsel, sosyolojik gerçekliğe sahiptir. Partilerin oy kavgası uğruna feda edilecek bir şehir değildir.

Uzlaşarak birlikte yönetmenin tadına varan, hesap veren belediyenin nasıl bir kazanım olduğunu anlayan bir şehri, kimlik ve parti kavgasına kurban etmek, kendine ve kentine ihanet etmektir.

Kendi ellerinle kavgaya ve yağmaya geçit vermektir.”