Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

DEM Parti Kars Milletvekilinin Karslı Kürt ve Türklerin atalarının kemiklerini sızlatan görüşmesi yeniden gündemde!

DEM Parti Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit’in Lübnan’da Ermeni Taşnak Partisi yönetimiyle yaptığı görüşme, yeniden sosyal medyanın gündemine oturdu.

DEM Parti Kars Milletvekili

2021 yılına ait fotoğraflarda DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları Oruç ile Gülistan Kılıç Koçyiğit’in Ermeni Taşnak Partisi üyeleriyle samimi görüntüleri dikkat çekiyor.

Peki Kars Milletvekili Koçyiğit’in, Ermeni Taşnak çetelerinin Kars’ta Türk ve Kürt halkına yönelik sergilediği vahşetten haberi var mı?

Ermeni Taşnak Çeteleri Kars’ta Ne Yapmıştı?

30 Ekim 1918’de Mondros Mütarekesi’nin ardından Anadolu’da başlayan işgaller sürecinde Kars’ta Cenubi Garbi Kafkas Hükümeti kurulmuştu.

Nisan 1919’da hükümeti dağıtan İngilizler, Ermeni Taşnak çetelerine bölgeyi teslim etmişti.

1918’den 1920 sonbaharına kadar Taşnak çeteleri, bölgedeki binlerce Müslüman Kürt ve Türk ahalinin namusuna tecavüz etmiş ve katliama girişmişti.

Çeteler, Digor’un 38 köyünü yağmalayıp talan etmişti.

Digor’un Ermeniler tarafından yağmalanan köylerinden bazıları

Bölgedeki Kürt aşiretlerini yanına çekmek isteyen Taşnak çeteleri, yayınladıkları beyannamelerde Müslüman Türklere karşı Ermeni çeteleriyle Kürt aşiretlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirtseler de aşiretler bu durumu kabul etmemiş ve bu nedenle de katliama uğramışlardı.

Daha sonra Taşnak çetelerinin devamı niteliğindeki Asala terör örgütü, 1970 ve 80’li yıllarda 42 diplomatımızı şehit etmişti.


Kaynaklar:

Albayrak Gazetesi, 7 Ekim 1919

Pitman, Paul M. (1988). Turkey, a country study (İngilizce). Library of Congress, Federal Research Division, Dept. of the Army. s. 355. 29 Haziran 2014

Ermeniler Tarafından Yapılan Katliam Belgeleri II. (2001). Ankara: Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı Yayın No: 50.