Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Iğdır Üniversitesi’nde Medya-Akademi-Öğrenci Buluşması

Iğdır Üniversitesinde eğitim alan Radyo TV Programcılığı öğrencileri ile Iğdır Yıldız Teknoloji Mesleki ve Teknik Lisesi Radyo ve Televizyon Bölümü öğrencileri, iletişim akademisyenleri ve Doğuş Medya Grubu Kameramanı Ümit Taş ile bir araya geldi.

Iğdır Üniversitesinde eğitim alan

Iğdır Üniversitesinde Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İhtisas Akademisi organizasyonuyla “Yeni Medya ve İletişim Bağlamında Bilgi Dezenformasyonu” konulu eğitim düzenlendi.

Akademisyenler, sektör temsilcileri ve öğrencilerin katıldığı program, Öğr. Gör. Ali Parim’in “Dijital Çağ ve Sosyal Medya” konulu sunumuyla başladı.

Konuşmasında gelişen iletişim teknolojileriyle birlikte algıların olguların önüne geçtiği bir dönemin yaşandığına dikkat çeken Öğr. Gör. Parim, hakikat ötesi çağda doğru bilgiye erişmenin zorluğuna değindi.

Parim ardından öğrencilere medyayı ve sosyal medyayı bilinçli kullanmaları noktasında tavsiyelerde bulundu.

Programın ilerleyen bölümünde ise Doğuş Medya Grubu Kameramanı Ümit Taş, sektör tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Medya sektöründe başarının yolunun özgüvenli ve heyecanlı olmaktan geçtiğine işaret eden Taş, hayal kurmanın önemine de dikkat çekti. Ayrıca Taş, öğrencilere sektörde staj imkanı bulmaları noktasında referans olacağı sözünü verdi.

Taş’ın konuşmasının ardından Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü Başkanı Öğr. Gör. Dr. Recep Altay, lise ve üniversite döneminde iletişim üzerine eğitim alan öğrenciler ile akademisyen ve sektör temsilcilerinin bir araya gelmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Program, soru-cevap bölümünün ardından günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.