Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ötüken Senger, Kars Belediyesini ne kadar borçla devralacak? Her ay belediye binası önüne gelir-gider tablosu asılacak mı?

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Kars Belediye Başkanı seçilen Prof. Dr. Ötüken Senger, Belediyeyi 334 Milyon TL borçla devralacak. Senger’in Ayhan Bilgen döneminde yapıldığı gibi belediye binası önüne gelir-gider tablosu asıp asmayacağı ise merak ediliyor.

31 Mart Mahalli İdareler

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri tamamlandı. Kars’ta Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Prof. Dr. Ötüken Senger, 16 bin 35 oy alarak seçimden galip çıktı.

Kars Belediyesi’nde yeni bir döneminin başlamasıyla birlikte Senger’in Belediye’yi ne kadar borçla devralacağı sorusu da merak konusu oldu.

Bu sorunun yanıtını ise Kars Valisi Ziya Polat, geçtiğimiz günlerde yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda verdi.

Güncel borç 334 milyon TL

Devraldıklarında belediyenin 303 milyon TL borcu olduğunu ifade eden Vali Polat, güncel borcun ise 334 milyon TL olduğunu söyledi.

Vali Polat açıklamasında, “Devralınan borç 303 Milyon TL’idi. Mevcut borç 334 Milyon TL.’dir. Göreve geldiğimizde mevcut borcun cari yıl bütçesine oranı yüzde 267 iken görev süremiz sonunda mevcut borcun cari yıl bütçesine oranı yüzde 51, Mevcut Borcun Bütçeye Oranındaki Değişim: yüzde 424, İller Bankasına olan borcumuzun 90 Milyon TL yatırım borcudur. Devraldığımız dönem borcunda yatırım borcu bulunmamaktaydı. Dönemimize ait esnaf ve müteahhit borcu bulunmadığı gibi geçmiş dönemlere ait borçların bir kısmı da tarafımızca ödendi. Görevi geldiğimizde 5393 Sayılı Belediye Kanunun ön gördüğü şekilde yasal olarak borçlanabilme imkanımız yokken mevcutta borçlanabilme miktarımız 300 Milyon TL’dir. Görev süremiz içerisinde çalışanlarımızın maaş ve diğer sosyal hakları zamanında ödenmiştir. Çalışanlarımızın huzur ve refahı için maaşlarında büyük iyileştirmeler yapılmış olup çalışanlarımıza ilk kez dönemimizde maaş promosyonu almıştır.” ifadelerine yer verdi.

Ayhan Bilgen döneminde Kars Belediyesi önüne her ay düzenli olarak asılan gelir-gider tablosu
Ayhan Bilgen döneminde Kars Belediyesi önüne her ay düzenli olarak asılan gelir-gider tablosu

Senger, Belediye binası önüne gelir-gider tablosu asacak mı?

Öte yandan Ayhan Bilgen’in belediye başkanlığı yaptığı dönemde Kars Belediyesi binasına tüm ayrıntılarıyla aylık gelir-gider tablosu astığı biliniyordu.

Aynı uygulamanın MHP’li Senger döneminde de yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu oldu.