Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Rusya, Reisi’nin hayatını kaybettiği helikopterin düşmesinden ABD’yi sorumlu tuttu!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekilerin öldüğü helikopter kazasından Amerikan ambargolarını sorumlu tuttu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey

Ambargoların İran’da uçuş güvenliği sorunlarına yol açtığını vurgulayan Lavrov “Amerikan yapımı havacılık ürünlerine yönelik parçalara yasağın da dahil olduğu ambargolar insanların yaşamını tehlikeye atıyor” dedi.

İran medyasına göre Reisi ABD yapımı Bell 212 tipi bir helikopterde seyahat ediyordu. Kazanın nedenini belirlemek için İran’da bir soruşturma başlatıldı.

ABD ve diğer büyük tedarikçilerin on yıllardır süren ambargosu nedeniyle İran uçak filosuna parça bulmakta ve güncellemekte zorlanıyor.

Ne olmuştu?

Aliyev ile Azerbaycan-İran sınırında gerçekleştirilen görüşmenin ardından Reisi ve beraberindeki heyeti taşıyan helikopter, dönüş yolunda İran’ın Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Berazin ile Erdeşiri köyleri arasındaki Dizmar ormanında sert iniş yapmıştı.

Gece boyu devam eden enkaz bulma çalışmalarında sabaha karşı Türkiye’ye ait Akıncı İHA’sının belirlediği konuma yönelen İranlı yetkililer helikoptere ait enkazı bulmuştu.

Konuya ilişkin ilk açıklamayı yapan İran Kızılay Başkanı Pirhüseyin Kulivend, bölgeye ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, İran Cumhurbaşkanı ve beraberindekilerin hayatta kalma şanslarının düşük olduğunu söylemişti. Ardından İran İHA’larının kullanıldığı arama kurtarma çalışmalarında Reisi ve beraberindeki heyetin cenazelerine ulaşılmıştı.