Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Iğdır Üniversitesi, Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği Üyesi Oldu!

Iğdır Üniversitesi, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde yer alan Türk Üniversiteler Birliği (TÜRKÜNİB) üyesi oldu.

Iğdır Üniversitesi, Türk Devletleri

Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi (UNEC) başkanlığında düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’nin (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kuruluna Türk dünyasından 50’den fazla üniversitenin rektörü katıldı.

TÜRKÜNİB’in gelecekteki faaliyetlerine ilişkin önemli konuların ele alındığı genel kurul toplantısı sonunda Iğdır Üniversitesinin de aralarında bulunduğu 60 yeni üniversitenin Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği’ne üyelik başvurusu kabul edildi.

Iğdır Üniversitesinin TÜRKÜNİB üyeliğine kabulünün büyük önem taşıdığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, “Türk Üniversiteler Birliği, eğitimde iş birliğinin artırılması ve ortak projelerin hayata geçirilmesi için önemli fırsatlar sunuyor. Biz de Türk dünyasının bilim ve teknoloji alanındaki potansiyelinin geliştirilmesi sürecinde artık taşın altına daha fazla elimizi koyacağız. Bu ağa dahil edilmek bizim için gurur vericidir. Başta YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar olmak üzere YÖK üyelerine, üye üniversite rektörlerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.