Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ensarioğlu’ndan DEM’e tokat gibi cevap: Tayyip Erdoğan olmasaydı Kobani kurtulmayacaktı

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “Kobani, Tayyip Erdoğan olmasaydı kurtulmayacaktı, hiç kimse kusura bakmasın. Asker göndermeyi teklif etti, asker göndermeye siz karşı çıktınız.” dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioglu, Kobani meselesine ilişkin Meclis kürsüsünden dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecinde sarf ettiği sözler üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere yanıt veren Ensarioğlu, “Çözüm sürecinde kullandığım ifadem demokratik siyasetin önemine vurgu yapmaktı. Türkiye’de biri hak arama yöntemi olarak eline silah almışsa, şiddet varsa bu şiddet son bulsun. Kimse şiddet araçlarını kullanmasın, buyursun siyaset yapsın. Hangi örgüt olursa olsun eğer silahı bırakacaksa, demokratik siyaseti yöntem olarak kabul edecekse bu kıymetli bir şeydir. Söylemek istediğimiz oydu. O günkü beyanatımın da arkasındayım. Bu suçlanacak bir şey değil. Her söylenen sözü kendi döneminde değerlendirmek lazım.” diye konuştu.

“Kobani, Tayyip Erdoğan olmasaydı kurtulmayacaktı”

Kobani’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesiyle kurtulduğunu dile getiren Ensarioğlu, şunları kaydetti;

Kobani meselesinde verilen cezaları değerlendirmek ayrıdır. Ama Kobani meselesi üzerinden, özellikle o dönem hükümeti ve bizim AK Parti olarak yaptıklarımızı görmezden gelerek anlatmak da apayrı bir şeydir. Kobani, Tayyip Erdoğan olmasaydı kurtulmayacaktı, hiç kimse kusura bakmasın. Asker göndermeyi teklif etti, asker göndermeye siz karşı çıktınız. ‘Asker girmesin’ dediniz Kobani’ye. Tayyip Erdoğan dedi ki; ‘ben gerekirse asker göndereyim Kobani’ye‘. Siz burda dediniz ki; ‘hayır gitmesin’ dediniz. Daha sonra Peşmergeleri ağır silahlarla oraya gönderen de o irade de Tayyip Erdoğan’ın iradesidir. Peşmergenin gidişinden sonra Kobani kurtuldu.”