Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ümit Özdağ iddiasını yineledi: Ne yazık ki Kars’ı bundan dolayı HDP aldı

İYİ Parti’den ihraç edilen Ümit Özdağ, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri sürecinde Iğdır’da ve Kars’ta MHP’ye destek verilmesi için çabaladığı ancak Kars’ta çabası sonuçsuz kaldığı için HDP’nin kazandığı yönündeki iddiasını yeniden dile getirdi.  

İYİ Parti'den ihraç edilen

İYİ Parti’den parti disiplinini bozduğu gerekçesiyle ihraç edilen ve son dönemde yeni parti kuracağı iddialarıyla gündeme gelen İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, Haber Galobal‘de ‘Jülide Ateş ile 40’ programına konuk oldu.

Özdağ, programda ‘bugüne kadar neden sustuğu’ yönündeki soruya yanıt verirken, son yerel seçimde Kars ve Iğdır’da İYİ Parti’nin MHP’ye destek vermesi gerektiğini savunduğu ancak bu düşüncesini 3 kez Meral Akşener’e iletmesine rağmen Kars’ta başarılı olamadığı ve bu yüzden HDP‘nin kazandığı iddiasını yeniden ortaya attı.

“NE YAZIK Kİ KARS’I BUNDAN DOLAYI HDP ALDI”

Ümit Özdağ, İYİ Parti‘nin Kars‘ta ve Iğdır‘da aday göstermemesi için çalıştım. Dedim ki ‘bu iki ilimizde MHP‘yi destekleyelim.’ Iğdır‘da başarılı oldum ama Kars’ta başarılı olamadım. Ne yazık ki Kars‘ı bundan dolayı HDP aldı.” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE BU İDDİAYI ORTAYA ATMIŞTI

Özdağ, geçtiğimiz Ekim ayında  CNNTürk’te konuk olduğu bir programda da, Iğdır‘da en son HDP kazandığı zaman ‘Kürdistan‘ın sınırları buraya dayandı’ açıklamasını yapmışlardı. Biz Hakkari‘den Edirne‘ye bütün vatanı Türkiye biliyoruz. Türk vatanı biliyoruz ve öyle kalması için de mücadele ediyoruz. Burada siyasi parti değil önemli olan milli duruştur. Iğdır‘ı kabul ettirdim, Kars‘ı ne yazık ki kabul ettiremedim. Daha sonra seçim içerisinde Sayın Genel Başkanı üç kez aradım. Dedim ki ‘Kars‘ı biz kazanamıyoruz. Ama MHP de kaybediyor.’ Üç kez. Biz 900 oy aldık bütün Kars‘ta. 1200 oyla da MHP kaybetti.” demişti.

İlgili Haber:  Ümit Özdağ'dan gündeme bomba gibi düşen Kars açıklaması: Genel Başkanı üç kez aradım

SETTAR KAYA: ÜMİT ÖZDAĞ KARS’TAKİ SOSYOLOJİYİ VE SEÇMEN GEÇİŞKENLİĞİNİ BİLMİYOR

Ümit Özdağ‘ın açıklamalarına ilk tepki ise dönemin İYİ Parti Kars Belediye Başkan Adayı Settar Kaya‘dan gelmişti. Haber Değer‘de Ali Parim‘e konuşan Kaya, Özdağ‘ın seçimden yaklaşık 1 buçuk yıl sonra bu konuyu tartışmaya açmasının tesadüf olmadığını söylemişti. Ümit Özdağ tecrübeli bir siyasetçidir. Bir akademisyendir. Dolayısıyla vardır bir hesabı. Ama ne olduğunu ben bilemem. Bir yerlere mesaj mı gönderiyor, selam mı çakıyor, ne için yapıyor ben bunları anlamış değilim” diyen Settar Kaya, Özdağ‘ın olaya sadece Ankara‘dan baktığını, Kars‘taki sosyolojiyi ve seçmen geçişkenliğini bilmediğini ifade etmişti.

AYHAN BİLGEN: ÜMİT ÖZDAĞ’IN KARS SEÇİMLERİYLE İLGİLİ BİLGİSİ YANLIŞ

Hatta Kars‘ta 31 Mart Yerel Seçimlerinin galibi HDP‘li Ayhan Bilgen de Ümit Özdağ‘ın bu iddiasının yanlış olduğunu söylemişti.

Bilgen sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “İYİ Parti’nin iç tartışmalarına taraf olmam ama Ümit Özdağ’ın Kars seçimleriyle ilgili bilgisi yanlış. Sadece partisinin 2018 Mv. seçiminde aldığı oy ile 2019 Belediye seçimindeki farka bakarsa İyi Parti’nin MHP’ye destek verdiğini görecektir. Kars’ta bize seçimi kazandıran Ankara’daki siyasetçilerin masa başı hesaplarının Anadolu insanının ferasetiyle bozulmuş olmasıdır.” demişti.

İlgili Haber:  Ümit Özdağ'ın başlattığı tartışmaya Ayhan Bilgen de katıldı: İYİ Parti Kars'ta MHP'ye destek verdi mi?