Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Siyaset Analizi – Sabit fikir Fikri Sağlar en büyük darbeyi CHP’ye vuruyor!

CHP‘li Fikri Sağlar‘ın 30 Aralık‘ta CHP’ye yakın Halk TV‘de katıldığı bir programda, “Ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda şüphelerim var” şeklindeki faşizan sözleri, bir anda Türkiye‘nin gündemine oturdu.

Hem de DEVA Partisi 1. Olağan Kongresinde Genel Başkan Sayın Ali Babacan’ın, “Siyasete girdiğim günden bu yana 20 yıl geçti. Şimdi de ezilenler iktidar gücünü ele alınca başkalarını ezmeye başladı. Ezilmeyi iyi bilenler başkalarını ezmezler” şeklindeki sözlerini, 28 Şubat dindar kesime karşı yapılan Post-Modern Cunta ürünü darbeye ve bugünkü baskı ortamına yönelik sarf ettiği bir günde…

Doğrusu Fikri Sağlar‘ın bu sözlerini ilk duyduğumda, bu sözlerin biraz daha izaha muhtaç olduğunu düşündüm ve hemen bir değerlendirme yapmanın erken olduğu kanaatine vardım.

Acaba Sağlar, bu sözleri başörtülü insanların şuandaki davranışlarını kast ederek mi söyledi? Yoksa Başörtünün bizzat kendisine mi saldırıyor?

Dün Twitter hesabında konuyu vuzuha kavuşturdu. Başörtüye ve örtülülere açıkça nefretini kustu!

Bu arada yarım asırdır ülkemize milli, manevi, sosyal, siyasal, ekonomik ve sınai alanlarda büyük hizmetler yapmış Milli Görüş hareketine ithamlarda bulundu.

Kendisi İslami ilimler açısında son derece cahildir. Fetva vermeye çalışıyor. Başörtüsünün Kuran emri olmadığını söylüyor.

Bu kadar düşmanlık ve nefret kustuktan sonra Kuran‘dan bahsetmek Fikri Sağlar‘ın haddi olmamalıdır. Bu ülkede milyonların kendisi gibi düşündüğünü söylüyor.

Paylaşımların altındaki yorumlara baktım. Fikri’nin fikirlerini paylaşan kimseye rastlamadım. Kendisine en çok tepki gösterenler de solcu yurttaşlarımız.

Fikri Sağlar bu ülkede bakanlık ve uzun yıllar milletvekilliği yaptı. Anlaşılan siz dini bütün insanların, başörtülülerin haklarını önemsememiş, ayrımcılık yapmışsınız.

Fikri Bey maazallah siz bu ülkede hakim olsaydınız dini bütün, başörtülü ve Milli Görüşçü milyonların durumu, hakları ne olacaktı?

Türkiye’de başörtüsü zulmünün son bulmasında CHP’nin tutumu çok etkili oldu. CHP, son seçimlere Saadet Partisi, İYİ Parti ve DP ile Millet İttifakı kurdu.

Bugün CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Çağın neresindeyiz biz ya? Kişi başörtüsü takar takmaz o onun tercihidir. Benim görevim onun tercihine saygı duymaktır. Böyle bir ayrımcılığı asla kabul etmiyorum ve doğru bulmuyorum” açıklaması, son derece olumlu ve demokratiktir.

Ancak yeterli değildir!

Bu adam gibi ayrımcı ve faşizan fikirleri olanlar CHP’de kalmamalıdır. Fikri Sağlar bu provokasyonuyla en büyük darbeyi CHP’ye vurmaktadır.

CHP, Millet İttifakını genişletmek için yeni ortaklar arayışındayken, bu ayrımcı tavır kimin ekmeğine yağ sürer?

Ezcümle 30 yıl önce Fikri Sağlar’ın bir lakabı vardı: Fikri Sabit diye! Adam aynı adam: Nato kafa nato mermer!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER