Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Ali Parim

Sadece gazetecilik yapmaya çalışıyoruz!

Haziran 2020’de fiili olarak yayın hayatına başlattığımız Haber Değer’i, her geçen gün biraz daha büyütme ve geliştirme gayreti göstererek, bölgedeki en önemli haber sitelerinden bir tanesi haline getirmeyi başardık.

Daha da önemlisi Haber Değer’i kurmadan önce üzerine uzun uzun tartışmalar yaparak belirlediğimiz ‘ilkelerimizden’ taviz vermemek adına büyük bir çaba gösterdik.

Yaptığımız her haberde önceliğimiz kamu yararı oldu. Kamu yararını gözeterek yeri geldiğinde kişi, kurum ve/veya kuruluşlara eleştiriler yönelttik.

Ancak küçük düşürücü, aşağılayıcı ya da iftira niteliği taşıyan eleştiri kültürünü asla benimsemedik.

Kişi, kurum, siyasi parti, sivil toplum örgütü ayırt etmeksizin, haberlerimizde taraflara daima ‘eşit yer ve zaman tanımaya’ özen gösterdik.

Nitekim bu noktada en güzel örneklerden bir tanesini de geçtiğimiz gün yaşadık. Olayı kısaca hatırlatayım;

DEVA Partisi Kars İl Başkanı Güven Özen, bize bir basın açıklaması göndererek Kars Sanayi Sitesinde çöp ve yol problemi olduğunu belirtti ve Kars Belediyesini Sanayi Sitesi için derhal göreve davet ediyoruz” dedi.

Sayın Özen’in açıklamasını sitemizde yayınladık.

Haberimiz, Kars Belediyesi ve Kars Valiliği tarafından da dikkate alındı ve saatler sonra Özen’in açıklamasına yanıt geldi.

Yanıtta da Sanayi Sitesi yollarının 2021 çalışma programına alındığı ve inşaat sezonunun açılmasıyla birlikte çalışmalara başlanacağı belirtildi.

Ayrıca Sanayi Sitesindeki çöplerin de her akşam düzenli olarak toplandığı söylendi.

Biz de ‘taraflara eşit yer ve zaman’ ilkesi gereğince, aynı şekilde Kars Valiliğinin yanıtını da okuyucularımıza ulaştırdık.

Tüm bunlara rağmen kimi çevrelerce Haber Değer’in bir kişi, bir parti veya bir kurum güdümünde yayın yapan haber sitesi olarak gösterilmeye çalışıldığına da üzülerek şahitlik ediyoruz.

Bu nedenle bir kez daha belirtmek istiyorum ki; Haber Değer sitesi, hiçbir kişinin, kurumun veya siyasi partinin ne karşısında ne de yanındadır.

Yaptığımız haberler kimsenin PR çalışması değildir! Kimseyi yıpratmak ve itibar suikastı yapmak gibi bir amacımız da asla yoktur ve olmayacaktır!
Okurlarımıza karşı büyük bir sorumluluk taşıdığımızın her daim bilincinde, sadece gazetecilik yapmaya çalışıyoruz!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER