Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Karslılar Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç’ı kabinede görmek istiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın zamanda kabinede bir takım değişiklikler yapacağı beklenirken, Karslılar yeni kabinede Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç isimlerini de görmek istiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın

AK Parti‘nin önceki gün gerçekleştirilen 7. Olağan Büyük Kongresi‘nin ardından gözler şimdi kabine değişikliğine çevrildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, “Sayın Cumhurbaşkanımız ekibiyle beraber yeni bir düzenleme yapacaktır. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz” diyerek, kabine değişikliği olacağını bir nevi teyit etti.

SELVİ: BUGÜN KABİNENİN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Son olarak iktidara yakınlığı ile bilinen Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdülkadir Selvi‘den de kabine değişikliğine yönelik dikkat çeken bir yazı geldi.

Selvi ‘Parti tamam sıra kabinede’ başlıklı yazısında, “Önceki MKYK listelerinde belli sayıda bakan ve belirli ağırlıkta milletvekili yer alırdı. Erdoğan, bunun işaretini daha önce verip ‘MKYK olunca Meclis boşalıyor’ demişti. Bu kez bakan almadı, milletvekili sayısını sınırlı tuttu. Erdoğan dün kongreyi yapıp, partiyi belirledi. Bugün ise kabineyi açıklaması bekleniyor. Bakanlarda değişim var mı? Elbette var. Hatta kongreden sonra bazı bakan isimleri konuşulmaya başlandı.” ifadelerine yer verdi.

Olası kabine değişikliğinde hangi bakanın görevine devam edeceği hangi bakanın değiştirileceği konusu belirsizliğini korurken, Ankara‘nın siyasi kulislerinde ‘bakan toto’ oynanmaya devam ediyor.

KARSLILAR AHMET ARSLAN VE YUNUS KILIÇ’I BAKAN OLARAK GÖRMEK İSTİYOR

Ahmet Arslan‘ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde hem ülke genelinde hem de bölgede gözle görülür şekilde artan yatırımlar nedeniyle, vatandaşlar Arslan‘ı yeniden kabinede görmek istiyor.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli‘nin üzerini çizdiği iddiaları kulislere yansırken, hem parti içerisinde hem de kamuoyunda Pakdemirli‘nin yerine mevcut Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı ve Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç‘ın getirilmesi isteniyor.

Yunus Kılıç, bu konudaki bilgi ve tecrübesinin yanı sıra özellikle son dönemde gıda fiyatlarındaki fahiş artışlar nedeniyle oluşan olumsuz algıyla mücadele konusunda verdiği demeçlerle de dikkatleri üzerine çekiyor.