Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Haber Değer Analiz: Özgür Özel’in Genel Başkan seçilmesi ibreyi Naif Alibeyoğlu’na çevirdi

Özgür Özel’in CHP’de Genel Başkanlık koltuğuna oturması, yaklaşan yerel seçimler için yeni senaryolar ortaya çıkardı. Kars’ta Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Taner Toraman’ın adaylık şansı azalırken ibre Naif Alibeyoğlu’na dönmeye başladı.

Özgür Özel'in CHP'de Genel

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda, “değişimciler”in adayı Özgür Özel’in Genel Başkan seçilmesi, pek çok ilde olduğu gibi Kars’ta da dengeleri değiştirdi.

Geçtiğimiz aylarda CHP Kars İl Başkanlığı‘na yeniden aday olmayarak Kars Belediye Başkanlığına aday adaylığını açıklayan Taner Toraman, en güçlü isimlerden bir tanesi olarak görülüyordu.

Ancak Toraman, yeni İl Başkanı Onur Uludaşdemir’in aksine Büyük Kurultay’da Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibini destekledi.

İlgili Haber:  Büyük kongre öncesi CHP Kars'ta çatlak mı var?

Kılıçdaroğlu’nun 13 yıldır yürüttüğü genel başkanlığa veda etmesi de ibreyi Toraman’dan partinin bir diğer güçlü ismi olan Naif Alibeyoğlu’na çevirdi.

Alibeyoğlu, CHP-HDP-İYİ Parti İttifakı Kurabilir

Alibeyoğlu, Osman Kavala ile yakın diyaloğu nedeniyle CHP-HDP-İYİ Parti ittifakını sağlayabilecek bir isim olarak değerlendiriliyor.

Naif Alibeyoğlu, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde de CHP’nin Kars Belediye Başkan Aday Adayı olmuştu. Ancak Genel Merkez, Taner Toraman’ı aday göstermişti. Toraman da 9 bin 128 oy olarak seçimi üçüncü sırada bitirmişti.

Seçimin galibi ise 12 bin 192 oy alan Ayhan Bilgen olmuştu.