Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ayhan Bilgen’den o isimlere çağrı: Birlikte çalışmaya varız!

Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında konuşan Ayhan Bilgen, “Şehirde kimsenin dışlanmadığı, kimsenin ayrımcılığa uğramadığı ve bu şehre hizmeti geçenlerin hepsinin sözünü söyleyebileceği bir yönetin modeli geliştireceğiz. Eski belediye başkanlarımızdan kim yine şehrimiz için bir şey yapmak istiyorsa, bu şehre hizmet etmek için taşın altına elini koymak istiyorsa birlikte çalışmaya varız.” dedi.

Kars Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ayhan Bilgen, Ortakapı Mahallesi Karadağ Caddesinde Seçim Koordinasyon Merkezi’ni açılışını yaptı.

Burada açıklamalarda bulunan Bilgen, Kars’ta şeffaf belediyeciliğe kaldığı yerden devam etmek adına yeniden aday olduğunu anımsatarak şunları kaydetti:

“Hemşehrilerimiz, bizi bir göreve, sorumluluğa layık gördüler ve 18 ay alnımızın akıyla, utanılacak hiçbir şeye imza atmadan, bu şehre hizmet etmeye çalıştık. Bu şehirde etnik kimliklerden, inançlardan kaynaklı hiçbir ayrımcılık olmasın, siyaset ırk ve inanç üzerinden yapılmasın, sadece bu şehirde yaşayan herkesin insanca hizmet almasının önü açılsın diye çabaladık. Bu 1.5 yıla sizler tanıklık ettiniz. Neredeyse borçlarından dolayı bütün hesapları bloke olmuştur, 5 aydır işçilerin maaş alamadığı, çöp toplamak için 1 tane aracın kalmadığı, şehirdeki benzinliklerin belediyeye güvenip artık akaryakıt vermediği bir sorumluluğu, görevi devraldık.”

“Bu şehirde yaşayanlar herşeyin en iyisine layık”

Konuşmasının devamında “Toplumlar neye layıksa öyle yönetilir.” sözünü hatırlatan Bilgen, “Biz Kars’ın hemşerilerimizin, bu şehirde yaşayanların en güzeline layık olduğunu düşünüyoruz. Elbette bu şehrin de sokakları daha temiz, yolları daha düzgün, ekonomisi daha güçlü olabilir. Şehrimizi dışarıya göç vermek zorunda kalmayan, insanların doğduğu yerde doyabildiği bir şehir olmaya layık görüyoruz. Tarih boyunca çok değerli görevler üstlenmiş, hak ettiği yerde bulunmayı başarmış bir şehrin bugün içerisinde bulunduğu durumun sorumlusu bu şehirde siyaset yapan herkestir, hepimiziz.” dedi.

Kimlik siyasetine sert tepki

Şehrin kimliklere göre gruplandırmasının, insanların anne babasına, soyuna, inancına, etnik kökenine göre siyaset yapmanın bu şehre yapılan en büyük kötülük olduğuna dikkat çeken Bilgen, ‘Çamurdan olsun ama bizden olsun’ ya da eğer biz kimlik üzerinden siyaset yapmazsak falancalar gelir, filancalar gelir anlayışı bu şehri bu hale getirdi. Biz şimdi şehri layık olduğu yere, hak ettiği yere taşımanın çabası içerisine gireceğiz.” diye konuştu.

Selahattin Filtekin ve Naif Alibeyoğlu örneği

Bilgen sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bugüne kadar Kars’ta bir taş üstüne taş kim koymuşsa, bu şehre kimin hizmeti olmuşsa onların hepsine teşekkür ediyoruz. Ahde vefa, siyasi ahlakın birinci şartıdır. Eğer biz şehre hizmet edenleri takdir etmeyi bilmezsek, kıymet bilmezsek yeni hizmet yapmayı da başaramayız. Elbette bütün siyasetlerin, bütün adayların, bütün başkanların eksikleri, yanlışları olmuştur. Ama sonuçta hangi partiden olursa olsun bu şehirde sağcı, solcu ayırmadan, insanlar Selahattin Filtekin’i saygıyla, takdirle anıyorsa bu asla göz ardı edilmeyecek bir kadirşinaslıktır. Yine Naif Alibeyoğlu, bu şehirde iki dönem belediye başkanı seçilmiş ve önemli projelere imza atmışsa bu şehir bunu gereğince takdir edecektir, hak ettiği yere konumlandıracaktır.”

“Eski belediye başkanlarımizdan kim yine şehrimiz için bir şey yapmak istiyorsa birlikte çalışmaya varız”

“Biz de ikinci dönemde bir kez daha sizden yetki isterken özellikle şehirde kimsenin dışlanmadığı, kimsenin ayrımcılığa uğramadığı ve bu şehre hizmeti geçenlerin hepsinin sözünü söyleyebileceği, bu şeylerin hizmet etmeye devam edebileceği bir yönetim modelini geliştireceğiz. Eski belediye başkanlarımızdan kim yine şehrimiz için bir şey yapmak istiyorsa, bu şehri bir sevda olarak görüyorsa, bu şehre hizmet etmek için taşın altına elini koymak istiyorsa birlikte çalışmaya varız, birikimlerini, tecrübelerini bu şehre aktarmaları için onlara her türlü imkanı, her türlü hizmeti sunmaktan gurur duyacağız, onur duyacağız.”

DİĞER VİDEOLAR