Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen’den ’24 Nisan’ mesajı

SES Partisi Genel Başkanı Ayhan Bilgen, “SES Partisi, yaşanan acılardan ders çıkarmayı ve hiç bir toplumun benzer olaylara maruz kalmaması için, başta Kafkasya olmak üzere bölge halklarının barışını, kültürel ilişkilerini, ticari işbirliklerini önemli görmektedir.” dedi.

SES Partisi Genel Başkanı

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Bilgen, şu ifadelere yer verdi

“Tarihin hiç bir döneminde yaşanan acılar, arka planı, nedenleri ve sonuçlarından bağımsız ele alınamaz. Malazgirt’de Bizans’a karşı Türk, Kürt ve Ermeni ittifakı ile başlayan ilişki “tebay-ı sadıka” sıfatını kazandırmıştır.

1780’de Maraş valisinin öldürülmesiyle sonuçlanan Zeytun Ermeni isyanı ile başlayan süreç, 24 Nisan 1915’e kadar uzanmıştır. Otuz civarında isyan, suikast girişimleri, genel af ilanları 135 yıla damgasını vurmuştur. Dönemin bazı devletleri Ermeni örgütlenmelerini önce desteklemiş sonra ortada bırakmıştır. Doğrudan ailesinde komitacilar tarafından katledilmiş kişiler olan birisi olarak her şeye rağmen, bunun bedelinin hiçbir sorumluluğu olmayan Ermeni kadın ve çocuklara ödetilmesini, elbette insani bir tepki ve tedbir olarak doğru bulmuyorum.

SES Partisi, yaşanan acılardan ders çıkarmayı ve hiç bir toplumun benzer olaylara maruz kalmaması için, başta Kafkasya olmak üzere bölge halklarının barışını, kültürel ilişkilerini, ticari işbirliklerini önemli görmektedir. Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ sorununun çözümüne dair sağduyulu yaklaşımların kalıcı barışa evrilmesi, Türkiye için de tarihi bir fırsat olarak görülmelidir.”