Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Ertuğrul Alibeyoğlu: Kars Türkiye’nin hayvan üretimini karşılayabilecek kapasiteye sahip

Atıf Özbey’in Kanal 5 ekranlarındaki Siyaset Analizi programına konuk olan Kars Ticaret Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu, “Bazı politikalar var. Sistemin tam oturtulması durumunda Kars Türkiye’nin hayvan üretimini karşılayabilecek kapasiteye ve alt yapıya sahiptir” dedi.

Kanal 5 ekranlarında izleyici ile buluşan Siyaset Analizi programının 19 Haziran 2020 Cuma tarihli bölümüne, Kars Ticaret Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu konuk oldu. Kanal 5 Genel Koordinatörü ve Haber Değer İmtiyaz Sahibi Atıf Özbey‘in sorularını yanıtlayan Alibeyoğlu, Kars‘taki  hayvancılık faaliyetleri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Alibeyoğlu, sistemin tam oturtulması durumunda Kars‘ın tüm Türkiye‘nin hayvan ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğunu vurguladı.

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı‘nın hayvancılık konusunda Kars‘a özel önem verdiğine dikkat çeken Ertuğrul Alibeyoğlu, “ne sorun oluyorsa çok kısa bir sürede geri bildirimde bulunuyorlar” diye konuştu. Alibeyoğlu, bu konuda TBMM Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç‘ın da  önemli bir rol üstlendiğinin altını çizerek şu ifadeleri kullandı;

Yunus Bey‘in de zaten orada komisyon başkanı olması, bu işin uzmanı olması, kendisinin profesör veteriner hekim olması bizim için ayrı bir avantaj zaten. Hem köylünün derdinden anlayabilen, sorunlarına çözüm getirebilen hem de orada makam anlamında, mevki anlamında iyi statüde bir vekilimiz var. Bu da bizim için bir avantaj. Bu süreçte de zaten bizim kırsal kesimdeki üreticilerimizin sorunlarına en kısa yoldan çözüm bulunarak gereken cevap veriliyor.”

“HAYVANCILIK ÇALIŞTAYINDA YOĞUN BİR İLGİ İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”

“Kars olarak da şu an zaten hayvancılığın hareketlenmesi, sayıların yükselmesi, üreticilerimizin, çiftçilerimizin bilinçli bir şekilde tarım ve hayvancılıktan daha iyi kazanç sağlanabilmesi için gereken çalışmaları biz de STK‘lar olarak; Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Veteriner Hekimler Odası ile beraber ortak çalışmalar yürütüyoruz. En son zaten pandemi sürecinden bir hafta önce düzenlemiş olduğumuz hayvancılık çalıştayında kırsal kesimdeki vatandaşlarımızdan çok yoğun bir ilgi ile karşı karşıya kaldık. Kafkas Üniversitesi‘nin, Veteriner Hekimler Odası‘nın destekleri ve öncülüğüyle yapıldı.”

“TÜRKİYE’NİN HAYVAN İHTİYACINI KARŞILAYABİLECEK ALTYAPIYA SAHİP BİR ŞEHİRİZ”

“Bu hayvancılık çalıştaylarıyla beraber Kars hayvancılığını marka bir hale getireceğiz bundan sonraki süreçte. Zaten verimliliğimiz, elimizdeki değerler, doğamız, coğrafyamız bunlar çok ciddi derecede iyi. Bizler de üstümüze düşeni yaparak, hayvancılığı hem en verimli hem daha bilinçli hem de daha çok kazanılan bir sektör haline getireceğiz.  Türkiye’nin hayvan ihtiyacını karşılayabilecek altyapıya sahip bir şehiriz biz. bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Bazı politikalar var. Sistemin tam oturtulması durumunda Kars Türkiye’nin hayvan üretimini karşılayabilecek kapasiteye ve alt yapıya sahiptir.”

DİĞER VİDEOLAR