Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Faruk Demir: Türkiye’nin yüzde 70’ine yakınını muhalefet yönetiyor

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Türkiye’nin yüzde 70’ine yakınını muhalefet blokunun yönettiğini ifade ederek, “bu blok yerelde iktidar olmuştur. Bunun genele taşınmasının önüne hiç kimse engel çıkaramaz” dedi.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir, Haber Değer’de Atıf Özbey ve Ali Parim‘e dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 31 Mart 2019 yerel seçimleriyle birlikte muhalefet blokunun Türkiye‘nin yüzde 70’ine yakınını yönetmeye başladığını söyleyen Demir, “merkezi hükumetin aldığı belediyelerin yüzdesiyle muhalefetin aldığı belediyelere bakıldığında, Türkiye’nin yüzde 70’ine yakınını muhalefet yönetiyor şu anda. Bu blok yerelde iktidar olmuştur. Bunun genele taşınmasının önüne hiç kimse engel çıkaramaz” diye konuştu.

“KOVİD-19 İLE MÜCADELEDE ARDAHAN BİRİNCİ İL”

Öte yandan Başkan Demir, pandemiyle mücadele ve Ardahan’ın iş potansiyeli konularında da önemli değerlendirmelerde bulundu. Kovid-19 ile mücadelede Ardahan’ın birinci il olduğunu belirten Demir, “kendi dönemimizde kurduğumuz atölyemiz sayesinde 850 bin maske dağıtmışız. Dezenfekte ve diğer sosyal yardımlarla birlikte Ardahan’da süreci en iyi şekilde götürdük. Fakat son zamanlarda yaz tatilinden dolayı hemşehrilerimizin büyük şehirlerden gelmesi, vaka sayısını biraz arttırdı” ifadelerini kullandı.

Başkan Faruk Demir’in diğer öne çıkan açıklamaları ise şöyle; 

“TÜRKİYE’DE İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZMÜŞ TEK İL OLACAĞIZ”

“Ardahan’ın kaynaklarını harekete geçireceğiz. Ardahan Türkiye’de 2 sene sonra ‘ben iş arıyorum ama bulamıyorum’ diyenlerin ili olmayacak. Türkiye’de bir numara olacak. Yani işsizlik sorununu çözmüş tek il olacağız Türkiye’de. Pandemiye rağmen alt yapı hazırlıklarımız bütün hızıyla sürüyor. Yerel kaynaklar dediğimiz hayvancılık ve hayvansal ürünlerle ilgili alt yapıyı kuracağız. Mutlaka ve mutlaka et entegre tesisini ve yem fabrikasını kurup Ardahan’da vatandaşın ürettiği ürünün katma değerini yine Ardahanlı yurttaşlarımızın alacağı şekilde bir alt yapı kuracağız. Aslında Türkiye’nin olduğu gibi Ardahan’ın kaynaklarını harekete geçirememe ve israf sorunu vardı. Biz israfı kökten çözdük. Araç kiraları gibi meseleler işin görünen yüzüydü. Bütün araç kiralarını iptal ettik. Bağış ve hibe yoluyla, beş kuruş para vermeden aynı araçları belediyenin envanterine koyduk.”

“DEVLET YÖNETMEYİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TEN ÖĞRENDİK”

“Biz yönümüzü, devlet yönetmeyi Mustafa Kemal Atatürk’ten öğrendik. Yedi cihan, üç kıtada emperyalizme karşı devlet kurup dünyanın on yedinci ekonomisini oluşturan bir sisteme inanmış kişiler olarak 5 sene içerisinde Ardahan’da bütün alt yapı sorunlarını çözmüş, ekonomik kalkınma sorununu kesinlikle çözmüş, işsizliği tarihe gömmüş bir il yapacağız burayı. Bu hayal değil. Alt yapıyı oluşturmaya başladık.”

“2 AY SONRA ARDAHAN’DA 300 KİŞİ İŞE BAŞLAYACAK”

“Bugün hiç kimsenin katkısı olmadan Ardahan’da 300 kişinin çalışacağı tekstil fabrikamızın inşaatını bitirdik. 2 ay sonra Ardahan’da 300 kişi işe başlayacak. Bunu inşallah 1 sene sonra bin kişiye çıkaracağız. Hiçbir engel yok önümüzde.”

İnşallah Erzurum’dan bu tarafa tabela asacağız. ‘Ardahan’da işe adam alınıyor’ diye. Fabrikanın yüzde 98’i bitti.