Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Atıf Özbey Azerbaycan kanalı ARB24’te Pakistan-Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini değerlendirdi

Haber Değer İmtiyaz Sahibi Atıf Özbey, Azerbaycan’ın önemli televizyon kuruluşlarından ARB24’e konuk olarak Pakistan’daki son gelişmeleri ve Pakistan’ın Türkiye ve Azerbaycan ile stratejik ilişkilerini değerlendirdi. 

Pakistan’da Başbakan İmran Han hükümetinin güvensizlik oylaması ile düşürülmesinin ardından muhalefet lideri Şahbaz Şerif yeni başbakan seçildi.

Haber Değer İmtiyaz Sahibi Atıf Özbey de Pakistan’daki hükümet değişikliğinin ardından ülkenin Azerbaycan ve Türkiye ile ilişkilerinde nelerin beklendiği sorusun yanıtı Azerbaycan’ın ARB24 kanalında verdi.

“Pakistan hiçbir zaman Azerbaycan ve Türkiye ile politikalarını değiştirmez”

Programda; Pakistan’ın dış politikasının hükümetlerle değişmeyeceğinin altını çizen Özbey, “Hele hele bu politika Türkiye Cumhuriyeti ve Can Azerbaycan ise hiç değişmez. İmran Han başbakanken İkinci Karabağ Savaşı gerçekleşti ve 10 Kasım 2020’de zafer ilan edildi. Ben o tarihte Nahçıvan’daydım. Gençler hep beraber  ‘Ya Allah Bismillah Allahu Ekber’ diye slogan atıyorlardı. Orada yoğun bir şekilde iki bayrak vardı. Bir tanesi Can Azerbaycan’ındı, diğeri ise Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağıydı. Bir de bu iki bayrak arasında Pakistan bayrağı görüyordum. Pakistan hiçbir zaman Azerbaycan ve Türkiye ile politikaları değişmez.” dedi.

“Şahbaz Şerif Türkiye’yi çok seviyor”

Eski Başbakan Navaz Şerif’in kardeşi Şahbaz Şerif’in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de yakın ilişkileri olduğuna dikkat çeken Atıf Özbey, “Birlikte çok çalıştılar. Şahbaz Şerif, Türkiye’yi çok seviyor, Türkiye demokrasisini, ekonomisini model alıyor. Şunu da belirtmek isterim ki Lahor’da yapılan metro projesi, temizlik projeleri gibi büyük projelerin tümü hemen hemen Türkiye yardımıyla yapıldı. Şahbaz Şerif’in Türkiye ile Azerbaycan ile diyalogları İmran Han’ınkinden daha fazladır. Ama İmran Han’ın da Azerbaycan’ımızın İkinci Karabağ Savaşı’na bütün desteğini verdiğine şahit olduk. Dolayısıyla bugüne kadar Azerbaycan ile Türkiye nasıl stratejik ortaksa, kardeşse bundan sonra da bu böyle devam edecektir.” ifadelerine yer verdi.

DİĞER VİDEOLAR