Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kuveyt Hikmet Vakfı’ndan Suriyeli yetimlere şefkat eli

Kuveyt Hikmet Vakfı, Ömeri Derneği ile birlikte ihtiyaç sahibi sığınmacılara yönelik insani yardım faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor.

Daha çok yetim çocuklar ve yetim sahibi aileler için çalışmalar yürüten Vakıf, İstanbul’da, Hatay’da ve Suriye’de Türkiye’nin güvenliğini sağladığı bölgelerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor.

Ramazan ayında gıda paketleriyle gönüllere dokunan Vakıf, bir taraftan da Hatay Reyhanlı’da aileleriyle birlikte 80 yetim çocuğa yuva olacak modern bir yetimhane inşa ediyor.

Faaliyetler hakkında gazeteci Atıf Özbey’e bilgi veren Kuveyt Hikmet Vakfı ve Ömeri Derneği Temsilcisi İmed Abdullah, “Biz daha çok yetim ailelerine ulaşmaya çalışıyoruz. Onurlarını korumak için onlara nakit yardımlarda bulunuyoruz. Şu anda da 80 yetimin kalacağı modern bir yetimhane inşa ediyoruz.  Çocuklarımızın eğitim, sağlık ve sosyal ihtiyaçları annelerinin kontrolünde gerçekleşecek. Eğer anneleri yoksa dede veya ninelerinin refakatinde burada yaşayacaklar. Burada Kuran-ı Kerim ve Arapça dilini çocuklarımıza öğretmek için gayret sarf edeceğiz.” dedi.

Hatay Kumlu’da Kaymakamlık tarafından Suriyeli mültecilere yapılan yardımları koordine etmek için görevlendirilen Hüseyin Ahmet Ebu İbrahim de Kuveyt Hikmet Vakfı’na yardımları için teşekkür etti.

Ayrıca Suriyeli sığınmacılar olarak Türkiye’den çok memnun olduklarını belirten Hüseyin, “Türkiye’nin yaptığı yardımları bugün dünyada hiçbir ülke yapmıyor. Biz burada Türk insanıyla kardeşçe bir arada yaşıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

DİĞER VİDEOLAR