Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Atıf Özbey’den kritik çağrı: Katılımcı demokrasinin önünü açmamız lazım

Haber Değer İmtiyaz Sahibi Atıf Özbey, dayatılan adayların değil halkın seçtiği adayların Meclis’e girmesi gerektiğini belirterek, “Temsili demokraside seçmen olarak tek bir aktif rolümüz var. O da gidip beyefendilerin hazırladığı o listeyi onaylamak. Ondan sonra beş yıl karışamıyorsun. Katılımcı demokrasinin önünü açmamız lazım. Millet, milletvekilini seçtikten sonra da onunla birlikte yönetime katılabilmeli.” dedi.

Haber Değer İmtiyaz Sahibi, Siyasi Analist Atıf Özbey, yaklaşan genel seçimler öncesi Kanal 5 ekranında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yekpa Ahmed’in sunduğu “Ajans Analiz” programına konuk olan Özbey, katılımcı demokrasinin önemine vurgu yaparak, milletvekili aday listelerinin kapalı kapılar ardında belirlenmesinin demokrasi ile bağdaşmayacağını vurguladı.

Halkın içinden, halkın seçtiği adayların Meclis’e girmesi gerektiğini belirten Özbey, “Temsili demokraside seçmen olarak tek bir aktif rolümüz var. O da gidip beyefendilerin hazırladığı o listeyi onaylamak. Ondan sonra beş yıl karışamıyorsun. Katılımcı demokrasinin önünü açmamız lazım. Millet, milletvekilini seçtikten sonra da onunla birlikte yönetime katılabilmeli.” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında İstanbul 1. Bölge örneğini de veren Atıf Özbey, AK Parti’nin şu anda İstanbul 1. Bölge’de 15 milletvekilli var. Diğer partilerin de üçer beşer milletvekili var. Gidin 5 milyon insanın yaşadığı bu bölgede bir araştırma yapın. Hangi milletvekillerini tanıdıklarını sorun.” dedi.

DİĞER VİDEOLAR