Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Ben sordum Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan yanıtladı: Yeni ittifak önerisi!

Yeniden Refah Partisi 6 Kasım’da 2. Büyük Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Basın olarak davet edilmiştim. Davete icabet edip Kongreyi yakından takip etme imkanım oldu. YRP’nin 2. Olağan Büyük kongresi ile ilgili izlenimlerimi de geçtiğimiz günlerde köşemde sizlerle paylaştım.

Kongreden sonra da Genel Başkan Sn. Dr. Fatih Erbakan’ı hem tebrik etmek hem de gündem özelinde bir söyleşi yapmak üzere ziyaret ettim.

Sn. Genel Başkan ile röportajımızı siz değerli okurlarımla paylaşıyorum;

Soru: Kongrenize katılım yüksekti. Bugüne kadar pek çok liderin çocukları parti kurdu ama tutmadı. Sizin kurduğunuz YRP farklı bir seyir izliyor. Bunu neye bağlıyorsunuz?

Cevap: Kongremize illerden bin 174 otobüs, 1500 binek arabayla kardeşlerimiz katıldı. Ayrıca Ankara’dan da binlerce insan yürüyerek yada ulaşım araçlarıyla kongreye katılım sağladılar. Kongremize 65 bin insan katıldı. Salonu gördünüz hınça hınç dolmuştu. Ankara Arena Ankara’nın en büyük salonudur. 20 bin civarında insan salonun içine sığdı. 45 bin insansa kongreyi salonun dışında izledi. Bunun 10 binine yakını özelikle gençler polis tarafından Gençlik parkına yönlendirildi. Çünkü dışardaki alandada büyük bir izdiham yaşandı. Salona girmeden önce seçim otobüsümüzün üzerinde dışarıdaki muazzam kalabalığa hitap ettim. Yurt içi ve dışından da çok sayıda misafirimiz vardı. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum.

YRP’yi kurduğumuz günden itibaren Milli Görüş davasına olan bağlılığımızı her konuda Milletimize samimi olarak gösterdik. Bundan dolayı kısa bir süre içerisinde maya tuttu. Böylece diğer örneklerden farklı hale geldik.

Yeni ittifak önerisi

Soru: Saadet Partisi ile yollarınızın ayrılması üzerinden çok zaman geçti. O süreçlerde yaşananlar üzerine kamuoyunda detaylı olarak bir çok tartışma yapıldı. Yeniden oralara girmek istemiyorum. Ancak şu anda Saadet Partisi ile ilişkileriniz ne seviyede?

Cevap: Saadet Partisi 6’lı Masa konusundaki ısrarından vazgeçmelidir. Bizim çağrımız Yeniden Refah Partisi, Saadet partisi, Gelecek Partisi, Büyük Birlik Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi’inden oluşan yeni bir ittifakın kurulmasıdır. Bu ittifakın adı da Yeniden Büyük Türkiye ya da Selamet İttifakı olabilir. Ancak bu çağrımıza Saadet Partisi’nden olumlu bir cevap gelmedi. Orada mevcut durumdan oldukça memnun olan bir çekirdek kadro var maalesef. Durum böyle olunca Saadet tabanından çok ciddi tepkilerin olduğuna şahit oluyoruz. AB eksenli İstanbul Sözleşmesine ses çıkarmazsanız, diğer manevi konularda net bir tavır ortaya koymazsanız o zaman Eyüp Sultan İlçe Başkanınızın CHP’li Tunç Soyer’e tepki gösterdiği gibi tabanınız tepki gösterir.

Soru: Cumhur Başkanlığı Seçimleri 2. tura kalırsa Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı destekliyebileceğinize dair bir açıklamanız oldu. Sonra bu beyanatınızı revize etme ihtiyacı duydunuz. Neden?

Cevap: Evet o beyanatımızdan sonra tabandan ciddi bir tepki aldık. Şu bir gerçek ki AK Parti’den ayrılan seçmenin önemli bir kısmı Yeniden Refah Partisine geliyor. Bu insanlar memnun olmadıkları için oradan ayrıldıklarını söylüyorlar. Doğal olarak “O zaman ayrılmamızın ne anlamı kalıyor?” diye soruyorlar. İktidar özelikle ekonomide çok başarısız. Ve halk ciddi tepki gösteriyor. AK Parti’nin 22 yıllık iktidarlık döneminde 520 milyar dolar faiz ödendi. 2023 bütçesinden öngörülen faiz rakamı ise 565 milyar TL’dir. Bu rakamlar bile işin vehametini göstermeye yetiyor. Biz istişareye önem veren bir Partiyiz. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı ilk beyanatımızı revize ettik.

“Maddi ve manevi kalkınmanın eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesi gerekiyor”

Soru: Merhum Erbakan Hocamızı Kürtlerle ilgili çok olumlu yaklaşımları olmuştur. Sizde kongredeki konuşmanızda değindiniz. Bu konudaki düşencelerinizi biraz daha bizimle paylaşırmışsınız?

Cevap: Bizim için Bingöl ile Konya ya da Sinop ile Şırnak arasında hiç bir fark yoktur. Mili Görüş fikriyatımız açısından, ülkemizde maddi ve manevi kalkınmanın eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesi gerekiyor. İşin özeti Kongrede de değindiğim gibi, Hocamız derdi ki “Türk ile Kürdü birleştirirseniz 7 düvel dize gelir. Türk ile Kürdü ayırısanız; ne Türk kalır ne de Kürt”.

A.Ö: Sayın Genel Başkan vakit ayırdığınız için çok teşekkür ediyorum.

F.E: Ben teşekkür ediyorum.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER