Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Atıf Özbey

Alternatif siyaset veya alternatif muhalefet

2023 seçimleri iktidar değişikliğini getirmedi. Parlemento seçimleri de aynı şekilde sonuçlandı. AK Parti, ülke genelinde bir önceki seçimlere oranla %7 oranında oy ve 30 milletvekili kaybetmesine rağmen 1. parti olma konumunu korudu.

Cumhur İttifakı’nın 2. ortağı MHP beklenilenin üzerinde oy ve vekil çıkardı. Yeni ortak Yeniden Refah Partisi ise %2.8’lik oyla kendi amblemiyle 5 vekil kazandı.

Olan muhalefete oldu. Millet İttifakı’nın ana omurgası CHP oyunu ancak koruyabildi. Üstelik Saadet, DEVA, Gelecek ve DP adaylarını kendi listelerinde aday göstermesine rağmen…

DEVA 15, Saadet 10, Gelecek 10, DP 2 vekil çıkardı. Ancak bu 4 partinin CHP’ye ilaveten ne kadar oy getirdikleri hala bir muamma!

Ne CHP’nin ne de bu partilerin genel başkanlarının bu konuda ikna edici bir beyanatları sarih olmuş değil!

Millet İttifakı’nın 2. ortağı İYİ Parti ancak oyunu koruyabildi. HDP/Yeşil Sol ise ciddi manada oy kaybına uğradı. Ülke genelinde %4 oy kaybetti.

Yeşil Sol muhafazakar vekillerin hepsini liste dışında bıraktı. Selahettin Demirtaş’a yakın isimlerde listelerde yer bulamadı.

Cezaevinde yatan Selahattin Demirtaş, seçimlerden sonra partisine ağır eleştirilerde bulundu. Yeşil Sol ile bir nevi yollarını ayırdı. HDP/Yeşil Sol’daki bu gelişmeler Türkiye’nin Sesi Partisi (SES Parti) Genel Başkanı Sn. Ayhan Bilgen’i tam olarak haklı çıkardı.

Seçmen ‘değişim‘ konusundaki en büyük mesajını böylece muhalefete verdi. Bunun birçok sebebini sayabiliriz. Ancak birinci sıraya seçmenin; mevcut muhalefet bloğuna güvenmediğini koyabiliriz.

Seçim sonrası gelişmeler de bu güvensizliği daha da perçimledi.

Özelikle Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ’ın kamuoyundan gizli bir şekilde pazarlıkları ifşa olduktan sonra…

Önümüzdeki yerel seçimler ve 2028’de yapılacak genel seçimlerde son seçimlere iştirak eden muhalefet partilerinin yönetime gelecekleri konusunda toplumda bir beklentinin olmadığını son 22 günlük Doğu Anadolu seyahatimde de müşahade ettim.

Halk yeni arayışlar içerisinde. Peki bu arayışlarda beklenti nedir? Bu konuyu irdelemeye devam edeceğiz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER