Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

AK Partili Korkutata, Batı’nın riyakarlığını Meclis’te böyle haykırdı!

AK Parti Milletvekili Zeki Korkutata, Batı’nın Filistin’deki Müslümanlar konusunda riyakar bir tavır takındığını belirterek, “Gazze’de yıllardır süren ve 7 Ekim’den bu yana artan İsrail’in neden olduğu insan hakları ihlallerine ve katliama karşı, uluslararası toplumun tepkisi tam bir hayal kırıklığı olmuştur. Bu, sadece bir çifte standart örneği değil, aynı zamanda uluslararası adalet ve insan haklarına olan bağlılığın ciddi bir ihlalidir.” dedi. 

AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, Filistin’de yaşanan insanlık dramına ilişkin Batı’nın iki yüzlü tutumunu Meclis gündemine taşıdı.

Burkina Faso’da 5 Kasım’da düzenlenen terör saldırısında yaklaşık 100 kişinin öldüğünü anımsatan Korkutata, “Elbette bu kınanması gereken bir durum. Nitekim yaşanan bu vahim olay hakkında hem ABD hem de AB hızlı ve kararlı tepki verdiler. Hatta AB bu ölümlerin soruşturulması çağrısında bulundu. Yalnız Batılı kurumların tavırları Burkina Faso’da yaşanan saldırının daha şiddetlisini her gün yaşayan Filistinliler söz konusu olduğunda 180 derece değişiyor ve birden sessizliğe bürünüyorlar.” dedi.

“Batı, İsrail’e karşı sesini yükseltmeli”

“Aynı hız ve kararlılık Gazze’deki insanlık dramı söz konusu olunca nedense birden yok oluyor.” diyen Korkutata, ardından şunları kaydetti;

“Gazze’de yıllardır süren ve 7 Ekim’den bu yana artan İsrail’in neden olduğu insan hakları ihlallerine ve katliama karşı, uluslararası toplumun tepkisi tam bir hayal kırıklığı olmuştur. Bu, sadece bir çifte standart örneği değil, aynı zamanda uluslararası adalet ve insan haklarına olan bağlılığın ciddi bir ihlalidir. Batılı kurumlar adaleti ve insan haklarını sadece çıkarları söz konusu olduğunda gündeme getirmemelidir. Her insanın yaşamı kıymetlidir ve her vahşet her trajedi nerede olursa olsun, aynı kararlılıkla ele alınmalıdır. Batının tüm kurumlarını, Gazze’de yaşanan zulmün sonlanması için artık yeter diyerek İsrail’e karşı seslerini yükseltmeleri çağrısında bulunuyorum. Filistinlilerin destansı direnişini selamlıyorum.”

DİĞER VİDEOLAR