Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Kutfettin Fırat Şan

Sahi, kimin bu Filistin?

Ulusal yahut birçok devlet gözetiminde sorun haline gelmiş bir meselenin çözümü, yine ulusal bir harekat yahut devlet ve devletler arasında bir harekat ile çözülmelidir. Bu şekilde olmayan bir hareket, çözüm getirmez.

Nereden biliyoruz bunu? Filistin’den biliyoruz!

Filistin kimin? İslam’ın mı, Filistinlilerin mi yoksa Müslümanların mı? Hangi Müslümanların?

İslam’ınsa, bu konuda İslam devletlerinin topyekun bir hareketi gerekir çözümler için. Peki tarih bu konuda neyi gösteriyor bize? Ortadoğuki İslam devletlerin kararsızlığını! Türkiye’den başlamasa da Türkiye’den devam eden bir kararsızlık! Güç olmak yerine arabulucu olmaya çalışan Mısır mı daha İslamcı yoksa emellerinde bir Şia geleneğini daha büyük bir otorite haline getirme gayretinde olan ve tehditlerden öteye gidemeyen İran mı?

Peki ya BAE? Hac organizasyonlarındaki gayretlerini Ortadoğu’da da görmeyi eminim hepimiz istemişizdir! Kararsız bir Türkiye için diyecek çok da lafımız yok. Yani var da siz yok sayın!

Peki hangi Müslümanların bu Kudüs? Savaştan savaşa hatırlanan bir sevdaysa Kudüs, kabul, bütün Müslümanlarındır Kudüs. Hatta bence Müslüman olan olmayan tüm merhametli insanların. Haksız mıyım?

Asya ve Avrupa kisvesinden kurtulamayan Türkiye Müslümanlarının sanırım hiçbir zaman önceliği Kudüs olmadı. Ha Ramazan aylarında olabilir! Ortadoğu’nun kuzey ve kuzey doğusundaki Müslümanlara lafımız yok. Neden mi? Çünkü kutsal toprak olarak ilan edilmeyen yerlerde yaşadıkları için yıllardır kadın, çocuk, erkek fark etmeksizin öldürülüyorlar zaten. Gizliden mi, asla! Herkesin gözleri önünde ama herkesin sessizliği içinde. Ne Filistin’e ne de başka bir insan zümresine vefa borçları yok!

Asya Müslümanlarının da bir vefa borcu yok savaştaki Müslümanlara! Olmalı mıydı?

Peki, kimin bu Filistin? Kimin bu Kudüs? Bence yine sadece Filistinlilerin. Yine sadece Kudüslülerin. Neden mi? Çünkü bir tek onlar mücadele ediyor, onlar savaşıyor, onlar ölüyor.

Söylenilecekler çok da söylenecek yok. Rabbim Filistin’in sahiplerine, Filistinlilere yardımcı olsun. Allah rahmet eylesin şehitlere.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER