Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Mahmut Esat Güven

Ülkedeki siyaset ve Zuhal Topal’la Sofrada

Hiçbir konuda inandırıcı bulmadığım için bütün kanallar dahil TV seyretmezdim…

Malum 65 yaş üstü korona korkusundan dışarı çıkamıyoruz. Saat 10 ile 13 arası çıkmamız serbest, o da bizim uyuma vaktimiz…
Korona yüzünden evdeki düzenimiz ve alışkanlıklarımız da bozuldu… Gıcık olmama rağmen, saat 16’dan itibaren yayınlanan ve Zuhal Topal‘ın, “Zuhal Topal’a Sofrada” isimli programını izlemeyi, iple çeker oldum.

Programda 5 kaynana ve 5 gelin var. Her gün sırayla bir gelin yemekler yapıyor ve kaynanalar da yemekleri değerlendirip puan veriyorlar, en fazla puan alan gelin 15 bin lira para kazanmış oluyor.

İşin içinde 15 bin lira olunca, iş yemek yarışma programı olmaktan çıkıyor, kaynanalar savaşına dönüşüyor…

Yemek değerlendirmesi ortada kaybolup gidiyor… Kaynanaların yarışmayı kazanabilmek için siyasi dehaları insanı hayrete düşürüyor.

Düşmanlıklar, gizli ittifaklar, ben senin geline şu puanı verdim diye bağrışıp çağrışmalar, sormayın gitsin…

Arada olan, yemekleri yapan, koşturan, arada cır cır konuşan programcı adama laf yetiştiren, sofra kuran, birde üstüne üstlük bu kadar yorulduktan sonra süslenip püslenmesi gereken gelinlere oluyor.

Hiçbir kaynana yapılanları beğenmediği gibi bir de gelinlere saymadıklarını bırakmıyorlar. Gelin hanım da ağlıyor, kendini acındırıyor. Bazı dişli gelinlerimiz de var. Selam olsun onlara…

Kaynanaların ağzından çıkanları geri tepiyor…
Zuhal Hanımı sormayın zaten…

Bayılma numaralarıyla, çığlık atması ile, her şeye, “Hi, hii, hiiii” gülmesiyle adamı sinir ediyor…

Şimdi diyeceksiniz ki, “Madem sinir oluyorsun, sende bırak bu programı seyretmeyi.”

Bunu ben de düşündüm ama ben bu program üzerinden siyaset hususunda epeyce şey öğrenmiş oldum.

Öncelikle “Zuhal Topal’la Sofrada” programında olup bitenlerle, bizim siyasetimizde olup bitenlerin birbirinden hiçbir farkları yok.

Siyasi parti genel başkanlarımız kaynanaların rolünü üstlenmiş, birbirlerine bağırıp, çağırmaktan başka yaptıkları bir şey yok.

Gelinlerimizin rolünü halk üstlenmiş. Çalışıp, çırpınan, üreten, vergi veren, çocuğu şehit olan halk, siyasi parti liderlerince hem azarlanıyor, hem cezalandırılıyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER