Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Mahmut Esat Güven

Çin, Uygur Türklerini katlederken…

Ekonomistler gelecekte Asya-Pasifik sermayesinin, ABD-Batı sermayesinin önüne geçeceğini belirtiyorlar.
Hiç şüphesiz batının en güçlüsü ABD, Asya-Pasifik sermayesinin en güçlü olanı ise Çin‘dir.
ABD, bu imkanı Çin‘e tanımak istemezken, Çin ise ABD‘nin önüne geçmekte ısrarlı. Aradaki bu çekişme, koronavirüsünün en şiddetli günlerinde dahi tüm şiddeti ile devam etti.
Korona konusunda, ABD Çin‘i, Çin de ABD‘yi suçlamakla kalmadılar, birbirlerine ekonomik yaptırım uygulamak dahi istediler.
Uygur Türkleri, Çin‘in, ‘Sincan Uygur Özerk Bölgesinde’ yaşıyorlar.
Çin‘in en fazla doğalgaz ve petrolü bu bölgeden çıkıyor.
Çin‘in tarihi İpek Yolunu canlandırmak için kara ve deniz yolu üzerinden projeleri var. İpek Yolu üzerinden Avrupa‘ya açılmak istiyor. Ve Sincan bölgesi İpek Yolunun en önemli geçiş noktası….
Bunun içinde Çin devleti, bölgenin gerçek sahipleri olan Uygurlara baskı yapıyor. Camiler yıkılıyor, çocuklar toplama kamplarında bir Çinli gibi yetiştirilmek isteniyor, Uygur kızları zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyorlar.
Uygurlular yaşlı, geç, erkek, kadın, çocuk demeden katlediliyor ve işkenceye tabii tutuluyorlar.
Çin‘in açığını arayan ABD ve Batı ise, Çin‘in Uygurlara uygulamış olduğu baskı politikalarını fırsat bilip, Çin‘e yükleniyorlar.
Japonya‘nın dünya çapındaki şirketleri Çin‘e ambargo uygulama kararı almış. İngiltere ekonomik yaptırımlardan bahsediyor.
Gönül isterdi ki bu zulme, batı dünyasının devletleri, tekelleşmiş şirketleri değil de halkları karşı çıkmış olsalardı. Çünkü halkların karşı çıkışı bir samimiyeti, devlet ve şirketlerin karşı çıkmaları ise, kendi menfaatlerini ifade eder.
Elin gavuruna sitem etmesine ediyoruz da Türkiye dahil İslam Alemi ne halde? Müslüman, Müslümanın kardeşi değil mi?
ABD ve batı gibi güçlü şirketlerimiz olmayabilir.! Ama İslam devletleri ve halkları nezdinde, menfaatlerimizi bir kenara bırakıp, Uygurlara karşı yapılan bu zulme hep birlikte, güçlü bir şekilde karşı çıkamaz mıyız?
Ya, otur kardeşim oturduğun yerde, adam gelecekte dünyanın en güçlü devleti olacak. Uygur ile işin olmasın. İpek Yolu üzerinden Çin ile güçlü bir ticaret yapmış olacağız. Vallahi adamların tepesi atarsa korona aşısını da kesip vermezler…
Bir de Türk milliyetçisi mi, Çin milliyetçisi mi belli olmayan, bir ortağımız daha var. Aman onu küstürmeyelim mi diyeceğiz?
Diğer Türk milliyetçisiyim diyen yıllardır Türkistan Türkleri diye nutuk çeken bir ortağımız daha var… Ondan ne haber? Bırak onu, o şimdilerde HDP‘yi kapatmakla meşgul!
Eğer her İslam ülkesi, kendi menfaatleri doğrultusunda Müslümansa, Suriyelilerin, Afganların, Somalilerin, Nijeryalıların bizim ülkemizde ne işi var?
Türk olan göçmen Uygurları Çin‘e teslim ediyoruz, elin Arap‘ını, zencisini kendi vatandaşlarımızın kat kat üstünde yaşatıyoruz.
Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerde bu adamlardan geçilmiyor. Hepsi de hazır tüketici. Gönderelim memleketlerine gitsinler.
YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER