Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya
Kutfettin Fırat Şan

Ramazan Ayında neler yapmalıyım?

İslam alemi için en önemli değerlerden, aylardan biri olan Ramazan Ayı, oruç ibadetinin beraberinde daha birçok ibadete de davet gönderir. Peki, bizler Müslüman olarak bu ayda neler yapmalıyız?

Bence bir Müslüman olarak evvela oruç tutmalıyız. Muhakkak oruç tutmalıyız. Zira İslam’ın en temel şartlarından biri de oruç tutmaktır.

Daha sonra sık sık Kur’an-ı Kerim okuyalım. Gerek Arapça gerekse de mealini okuyalım. Bize anlatılanı daha iyi kavramak, daha iyi anlamak için mealini düzenli olarak okuyalım. Ramazan Ayı okuma programımız Kur’anı Kerim’in meali olsun.

Sıkça Yüce Allah’ı analım. Böyle aziz bir ayda çalışırken dahi Allah’ı zikredelim. İftarda, sahurda, namazda rutinin dışında biraz daha çoğaltalım zikirlerimizi. Bunun yanı sıra Efendimiz Muhammed (sav)’e salavatlar getirelim, sünnetini ihya edelim, teravihleri kaçırmayalım.

Toplumsal yaşama adapte olalım. Özellikle böyle bir ayda herkese karşı hoşgörülü olmaya özen gösterelim. Kalp kırmayalım, kimseyi üzmeyelim. Güzel ifadelerimizi, hitaplarımızı çoğaltalım ve gönle giden yolu bulalım. Zira insan için en değerli şey yine insandır.

Bireyde ahlaklı topluma yelken açacak eylemlerimize de ziyadesiyle özen gösterelim: Doğru olalım, yalandan uzak kalalım, asabi ve nefret söylemlerini terk edelim, samimi ve içten olalım, rızkın helaline özen gösterelim, dinin yasak ve emirlerine uyalım ve İslam ahlakının gerektirdiği gibi davranalım.

Ramazan Ayımız Mübarek Olsun, Hayırlara Vesile Olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER